• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

bug m lvl

Status
Not open for further replies.

Drakos1337

Ubuntu :*
Reaction score
1
Witam , zauważyłem u siebie na ots-ie buga który polega na tym że gdy osoba np z 155 chce wbić 156m lvl i już ma wbite np 40 % oraz relognie to musi te 40 % odnowa wbić . Czyli praktycznie jest nie możliwe wbić 156 m lvl . Patrzyłem na inne otsy i zauważyłem ten sam problem . Ma może ktoś jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać ?

Serdecznie Pozdrawiam

64? A nie 32?
W 32 bitach można zmieścić maksymalnie 2147483647 (ze znakiem).

Chyba jednak 64.
fBCAy.png

Ktoś by musiał zmienić kod tak, aby przechowywał w tej zmiennej tylko ilość many nabitą od ostatniego advancu. Wtedy pójdzie dalej.

W silniku owszem, ale w mysqlu jest to typ INT, spróbuj zmienić na BIG INT (?)

Dziękuje za pomoc , spróbuje zmienić na BIG INT zobaczy się czy da rade wbić większy m lvl

Ktoś by musiał zmienić kod tak, aby przechowywał w tej zmiennej tylko ilość many nabitą od ostatniego advancu. Wtedy pójdzie dalej.
Chyba już tak jest...
Co do 32 i 64 bit to:
Integer (computer science) - Wikipedia, the free encyclopedia
64 bit:
Unsigned: From 0 to 18,446,744,073,709,551,615 which equals to ...
a nie 2,147,483,647.
Zgłaszałem już to, że powinno być BIGINT, a nie INT w 'Features' TFSa [dawno temu], ale oczywiście olewka...

Witam , zmieniłem naBIGINT i działa wszystko prawidłowo . Jeszcze raz wielkie dzięki

Serdecznie Pozdrawiam

Witam , dałem BIGINT i działa wszystko prawidłowo . Jeszcze raz wielkie dzięki

Serdecznie Pozdrawiam

Napisz dokładnie całą zmienioną linijkę, jakbyś był łaskaw, uchroni to nas od przyszłych odwiedzających mających ten sam problem, którzy nie będą wiedzieć co to BIGINT.

Zle info :(.
Co źle?
2*2.. 32 razy w kalkulatorze windows :)
4,294,967,296
Napisz dokładnie całą zmienioną linijkę, jakbyś był łaskaw, uchroni to nas od przyszłych odwiedzających mających ten sam problem, którzy nie będą wiedzieć co to BIGINT.
W mysql (w phpmyadmin):
PHP:
ALTER TABLE  `players` CHANGE  `manaspent`  `manaspent` BIGINT( 20 ) NOT NULL DEFAULT  '0'

Status
Not open for further replies.
Back