• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

2 acc na jednym dedyku

Malavia

malavia.dyn.pl
Reaction score
0
Witam was chłopcy otuż mam pytanie czy dało by rade postawić 2 acc makery na jednym dedyku nie używając Webserva czy potrzebowałbym Multi world bo chciałem postawić 2 otsy na jednym dedyku a tutaj problem z acc chyba że taka możliwość że 1 acc do 2 serwerów ale niewiem jak to zrobić by przekierowywało np, do rpg i fun :D

co to za problem? jeden wklejasz do folderu /var/www/ots1 drugi do/var/ www/ots2 i sobie robisz virtualhosty

dobra tylko zacznijmy że to Windows home edition a ponieważ linuxa się ucze u mnie na laptopie :D więc tymczasowo Windows :) i przesto niewiem jak zrobić.

To tak zalozmy, ze masz XAMPP'a w folderze htdocs tworzysz 2 foldery, przykladowo OTS1 i OTS2, do obu wklejasz acc maker'y i konfigurujesz pod 2 inne ots'y, potem wracasz do folderu htdocs i tworzysz w nim index, na ktorym bedzie wybor serwera, jakies obrazki czy cos i bedzie przekierowywalo do folderow ots1/ost2 i gitara xd

Back