• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

[8.6] Get client to work with modified .dat?

croix

Member
Joined
Aug 26, 2011
Messages
123
Reaction score
13
Hi! I've modified some items & looktypes for my server and I want to get it working without having to use the OTClient.

Whenever I try to join my server from the "normal" 8.6 client with IPChanger, it just crashes & when I add in my modified .dat & .spr files for 8.6 I get this error.
1609168867330.png

Any clues?

Cheers
 

Evil Puncker

I know nothing
TFS Developer
Joined
May 30, 2009
Messages
8,116
Solutions
218
Reaction score
4,034
because of the animation items need to be edit so u need to remove it from ,dat and add it from sprities not odb file ..
how to do that? I'm having the same issue, importing items that have only 1 frame works 100%, but if item has animation I get that error code 4, I'm going crazy and I don't want to export sprites because its TOO MUCH work adding everything by hand
 

Syiko

Scripter/Developer
Premium User
Joined
Aug 28, 2017
Messages
418
Solutions
3
Reaction score
86
how to do that? I'm having the same issue, importing items that have only 1 frame works 100%, but if item has animation I get that error code 4, I'm going crazy and I don't want to export sprites because its TOO MUCH work adding everything by hand
yes there are a way to adding it by your hand by adding it sprite by sprite but I know someone who can remove the attrbuite of tibia 12+ he modified me 12.0 downgraded to 860 in 8 hours he got xx for this job his discord: Aurelion#1250
 

Evil Puncker

I know nothing
TFS Developer
Joined
May 30, 2009
Messages
8,116
Solutions
218
Reaction score
4,034
discord: Aurelion#1250
what xDDDDDDDDDDDD isn't he dead or something

btw I figured out the cause of error 04 and fixed it:
  • compile 10.98 as 8.54
  • done, all new attributes/flags gone
  • compile it back as 8.6 v2
  • you can now export/import anything without any error (except outfits, because now they have one frame only lmao)
 
Last edited:

Syiko

Scripter/Developer
Premium User
Joined
Aug 28, 2017
Messages
418
Solutions
3
Reaction score
86
what xDDDDDDDDDDDD isn't he dead or something

btw I figured out the cause of error 04 and fixed it:
  • compile 10.98 as 8.54
  • done, all new attributes/flags gone
  • compile it back as 8.6 v2
  • you can now export/import anything without any error (except outfits, because now they have one frame only lmao)
outfits can easily transfer as odb.
 

Evil Puncker

I know nothing
TFS Developer
Joined
May 30, 2009
Messages
8,116
Solutions
218
Reaction score
4,034
outfits can easily transfer as odb.
when I export then as 8.6 v2 - obd 3 they can't be imported to 8.6 because it gives the following error: "Cannot import thing into client without frame groups."

when I export then as 8.6 v2 - obd 2 they have no walking animation lol, each outfit have only standing still frames, they look like a walking statue
 

Syiko

Scripter/Developer
Premium User
Joined
Aug 28, 2017
Messages
418
Solutions
3
Reaction score
86
when I export then as 8.6 v2 - obd 3 they can't be imported to 8.6 because it gives the following error: "Cannot import thing into client without frame groups."

when I export then as 8.6 v2 - obd 2 they have no walking animation lol, each outfit have only standing still frames, they look like a walking statue
what program are u using to extract outfits? do u test odb export?
 
Top