• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

ACC, dedyk i plik config.lua...

Status
Not open for further replies.

akues

Well-Known Member
Reaction score
72
Witam mam pewien problem. Gdy wybieram na 100% dobra lokalizacje config.lua na moim dedyku zawsze wywala taki blad:

Code:
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/home/tfs/config.lua) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/default/htdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/default/htdocs/install.php on line 155
Can't load file config.lua from /home/tfs/config.lua File doesn't exist in selected directory. Go to STEP 1 - select other directory.

Nadalem maksymalne prawa config.lua i install.php. Nie dziala nadal <_<

Z gory dzieki za pomoc rep++:peace:.

Jesteś pewien na 100%?
Maksymalne prawa czyli jakie, może dałeś ponad normę...
Proponuje sprawdzić config, czy nie jest zatarty, nasmarować, ewentualnie wymienić uszczelki.

#topic
Usunąć z config.lua komentarze, ja usuwałem i "wcięcia" ("taby").

Problem tkwi w tym ze probowalem config.lua na swoim komputerze i dziala Oo (wraz z tym samym acc makerem) Dodalem na katalogi acc makera i config lua CHMODY 777 (wraz na wszytskie katalogi do accmakera chmod -R 777 /accmaker)<_<

Jesteś pewien na 100%?
Maksymalne prawa czyli jakie, może dałeś ponad normę...
Proponuje sprawdzić config, czy nie jest zatarty, nasmarować, ewentualnie wymienić uszczelki.

#topic
Usunąć z config.lua komentarze, ja usuwałem i "wcięcia" ("taby").

proponuje nie pisać o czymś, o czym nie ma się pojęcia.

#topic
/etc/php5/apache2 albo /etc/php5/cgi php.ini
zmień pod własne wymagania dyrektywę open_basedir.

zmień pod własne wymagania dyrektywę open_basedir.

???

Nie rozumiem jak mam to wykonac : p, a i jak juz tu jestes to mam drugi blad gdy kompiluje TFS 0.3.6pl1 - gdy dochodzi do stworzenia pliku makefile
Code:
checking for boost/asio.hpp... yes
checking boost/tr1/unordered_set.hpp usability... no
checking boost/tr1/unordered_set.hpp presence... no
checking for boost/tr1/unordered_set.hpp... no
configure: error: "boost::unordered_set header not found."
root@admin76:/home/ots/source#
Dodam ze mam libboosty 1.35, Debiana 4.0 etch x64, oraz boost:asio 1.0.0

No to masz starego libboosta, he.

To najwyzsza wersja libboost w moich repozytoriach etch. (probowalem z 1.40 ale juz wogole wyskakuje masa bledow z dpkg itd. , a 1.38 nie znajde juz raczej...)

Elf sugeruje, że twój PHP nie ma praw aby wyjść poza dane katalogi (tak to rozumiem, nie ma praw/dostępu do innych katalogów).

Moim skromnym zdaniem skopiowac config.lua do katalogu (powiedzmy) tam gdzie jest acm, po czym spróbować, czy "pójdzie" :).

open_basedir:
http://php.net/manual/pl/ini.sect.safe-mode.php

@Elf
Ja miałem coś takiego przy 0.3.5. "Standardowy" config.lua nie był "poprawnie odczytywany" przez acm gesiora :).

Elf sugeruje, że twój PHP nie ma praw aby wyjść poza dane katalogi (tak to rozumiem, nie ma praw/dostępu do innych katalogów).

Moim skromnym zdaniem skopiowac config.lua do katalogu (powiedzmy) tam gdzie jest acm, po czym spróbować, czy "pójdzie" :).

open_basedir:
PHP: Zabezpieczenia i tryb bezpieczny - Manual

@Elf
Ja miałem coś takiego przy 0.3.5. "Standardowy" config.lua nie był "poprawnie odczytywany" przez acm gesiora :).

darqnies!!!!! dziala ;]

Pozostal jeszcze problem z kompilacja :$

Dzieki :p

Last edited:
@Elf
Sory, nie przeczytałem treści error'a do końca. Samo "File doesn't exist in selected directory. Go to STEP 1 - select other directory.", stąd moje "gadanie" o komentarzach [...], wybacz!

open_basedir:
PHP: Zabezpieczenia i tryb bezpieczny - Manual

@Elf

Tak i pozwolic komus zobaczyc haslo do mysql bardzo pomyslowe;]

Tak i pozwolic komus zobaczyc haslo do mysql bardzo pomyslowe;]

czy ty, kompletnie skretyniały tłumoku umiesz czytać? czy muszę ci paluszkiem wskazać "spróbować"? a może mam ci przypomnieć to?

Pietia said:
never see this before on my first server albania but i see now on the silvera the error with houses
Code:
Warning: DOMDocument::load(/home/admin/Mysticspirit1/data/world/world-house.xml) [function.DOMDocument-load]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/silvania/pot/OTS_HousesList.php on line 37

Warning: DOMDocument::load() [function.DOMDocument-load]: I/O warning : failed to load external entity "/home/admin/Mysticspirit1/data/world/world-house.xml" in /var/www/silvania/pot/OTS_HousesList.php on line 37
what's the problem ?

Last edited:
wypierdol z configa wszystkie niepotrzebne teksty np:
-- Unjustified kills
-- NOTE: *Banishment and *BlackSkull variables are >summed up<
-- (dailyFragsToRedSkull + dailyFragsToBanishment) with their
-- *RedSkull equivalents.
-- Auto banishing works only if useBlackSkull set to negative.
-- advancedFragList is not advised if you use huge frags
-- requirements.
powinno zadzialac

wypierdol z configa wszystkie niepotrzebne teksty np:

powinno zadzialac
Czytasz Ty w ogóle, co się dzieje w temacie? Jak by był błąd przy parasowaniu configa, to taką poprawkę zastosować można - a błędu nie ma.

@topic:
Rozwiązanie już masz, więc ja tylko dodam że pisze się AAC, nie ACC :)

Status
Not open for further replies.
Back