• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

biniary save?!

averatec

Advanced OT User
Solutions
4
Reaction score
160
Witam,
ktoś wie jakie mogą być przyczyny tego, iż biniary save jest znacznie dłuższy niż stary(relational, czy coś takiego).
Z góry dzięki za pomoc.

Właśnie nie, serwer używa ok. 600Mb, a maszyna ma 4Gb, z czego debian zabiera 112Mb.

Dziwne...Binary jest o wiele szybszy od relational...ja naprzyklad zeby uruchomic real mape na tfsie z relational czekalem z 2 minuty,a z binary 30 sekund.A moj komputer 2x 2,2 ghz i 4 gb ram.Moze cos z procesorem jest...albo z dyskiem twardym

Ja mam bardzo szybką maszynę, ale biniary przy wzroście liczby graczy online ciągle jest dłuższy...

A ja mam taki problem w Warze, że pada przy zbyt dużej ilości graczy i to na wersji TheForgottenServer 0.3.2 ;/

Co mnie 0.3.2 obchodzi, ja mam ten błąd na 0.3.4pl2, Elf wiesz czym może być to spowodowane, prócz brakiem ramu, który na 100% nie wchodzi w grę.

Dlaczego jak ktoś umiera dostaję taki błąd:
Code:
Lua Script Error: [CreatureScript Interface] 
data/creaturescripts/scripts/playerdeath.lua:onDeath

luaGetCreatureName(). Creature not found

Lua Script Error: [CreatureScript Interface] 
data/creaturescripts/scripts/playerdeath.lua:onDeath

luaGetCreatureName(). Creature not found
?

Back