• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Co daje Premium User

Pomidoro96

New Member
Reaction score
0
Siema. Mam kilka pytan odnosnie Premium Usera.
1. Wiem, ze gdy go kupie bede mogl sciagnac najnowszego TFSa, ale czy gdy dni Donatora mi sie skoncza bede mogl dalej uzywac TFSa 0.4?
2. Donator daje dostep do unikalnych map?
3. Donator daje dostep do source TFSa, zebym mogl sciagnac pliki .dev?
4. Wypiszcie wszystkie korzysci wynikajace z posiadania Premium.

Wiem ze jest wszystko opisane w innej zakladce ale nie znam dobrze angielskiego.
Za odpowiedzi z gory dzieki

@Up
Dzieki, rozumiem ze pozniej, po skonczeniu Premium bez przeszkod bede mogl uzywac TFSa 0.4.
A bez robienia nowego tematu podpowie ktos jak skopiowac POI na swoja mape bez zmieniania pozycji? Nie chce mi sie edytowac skryptow pozniej a dawno sie w takie rzeczy nie bawilem. Powiem tez ze kopiowanie zaznaczenia zmienia pozycje a import map nic nie kopiuje.

To wstaw tak skopiowany fragment, aby pozycje były takie same. Ja robiłem tak mając zaznaczone całe inq i przemieszczając je na odpowiednie miejsce co do kratki.

Tak będziesz mógł używać TFS 0.4 ale nie wolno ci go nikomu dać/przesłać/udostępnić.
Skopiuj we właściwe miejsce to się pozycja nie zmieni. Inaczej się nie da. A do nowych pytań następnym razem twórz nowe wątki.

@Up Up
Dzieki za odp, jak cos mi sie jeszcze przypomni to sie odezwe i z czasem zaczne pomagac jak Ty : >
@Up
A jezeli Kula przyjalby moja propozycje na sponsoring to w gre nie moze wchodzic 0.4? Traktowane to jest wtedy jako rozpowszechnianie?

w sumie fakt, ale to jest raczej nie dawaj noobom bo będą marudzić, że nie działa bo to w końcu nie final tylko dev a zwykle nawet w final jest kupa spamu o 12131232 bugach(gdzie 1-2 sie znalazły...)

A jezeli Kula przyjalby moja propozycje na sponsoring to w gre nie moze wchodzic 0.4? Traktowane to jest wtedy jako rozpowszechnianie?
Jeśli Kula hostuje twój serwer (w ramach sponsoringu, czy też nie), to możesz używać tam TFS 0.4. Ważne abyś nikomu dalej go nie udostępniał. (Szczegóły w odpowiedzi dla Sherloka)
Na jakiej licencji jest ten TFS, że nie może go udostępniać innym osobom?
TFS 0.4 jest na tej samej licencji co TFS 0.3. Prawnie można go udostępniać, jeśli byście czytali licencję. Ale Otland ma swój regulamin, który tego zabrania.
Do więzienia za udostępnienie nie pójdziecie, ale tracicie status Premium, a w prezencie dostajecie IP/Permanent Bana.

Ograniczenie TFS'a 0.4 do użytkowników Premium nie ma na celu zarobienie na tym, bo ci co go robią nic nie dostają. Te pieniądze idą m.in. na serwer Otlandu (sfinansowało to przeniesienie do USA).
Ograniczenie to ma na celu zmniejszenie spamu typu 'a mi nie działa.... kupiłem i nie działa pomushcie mi bo powiem mamie !!!!!111111'. Dla waszej wiadomości, większość 'revów' z prywatnego SVN NIE DZIAŁA. I nic na to nie możecie poradzić... oprócz spamowania na forum. Dlatego tylko część ma dostęp do prywatnego SVN.
Aha, wy nie kupujecie SVNa/TFSa. Wy dostajecie go w prezencie za pomoc dla forum.

Jeśli Kula hostuje twój serwer (w ramach sponsoringu, czy też nie), to możesz używać tam TFS 0.4. Ważne abyś nikomu dalej go nie udostępniał. (Szczegóły w odpowiedzi dla Sherloka)

TFS 0.4 jest na tej samej licencji co TFS 0.3. Prawnie można go udostępniać, jeśli byście czytali licencję. Ale Otland ma swój regulamin, który tego zabrania.
Do więzienia za udostępnienie nie pójdziecie, ale tracicie status Premium, a w prezencie dostajecie IP/Permanent Bana.

Ograniczenie TFS'a 0.4 do użytkowników Premium nie ma na celu zarobienie na tym, bo ci co go robią nic nie dostają. Te pieniądze idą m.in. na serwer Otlandu (sfinansowało to przeniesienie do USA).
Ograniczenie to ma na celu zmniejszenie spamu typu 'a mi nie działa.... kupiłem i nie działa pomushcie mi bo powiem mamie !!!!!111111'. Dla waszej wiadomości, większość 'revów' z prywatnego SVN NIE DZIAŁA. I nic na to nie możecie poradzić... oprócz spamowania na forum. Dlatego tylko część ma dostęp do prywatnego SVN.
Aha, wy nie kupujecie SVNa/TFSa. Wy dostajecie go w prezencie za pomoc dla forum.

Od kiedy regulamin forum ma wpływ na licencje oprogramowania?

@Don
Jezeli dam Kuli silnik 0.4 w ramach hostingu wszystko jest git i moze tak byc? Z dalszej czesci twojego postu wynika ze rozpowszechnianie TFSa 0.4 nie jest karane prawnie, jednak OtLand wedlug swojego regulaminu za rozpowszechnienie owego silnika ma prawo do zbanowania uzytkownika, ktory dokonal owej czynnosci.
Dobrze zrozumialem?

@Don
Jezeli dam Kuli silnik 0.4 w ramach hostingu wszystko jest git i moze tak byc? Z dalszej czesci twojego postu wynika ze rozpowszechnianie TFSa 0.4 nie jest karane prawnie, jednak OtLand wedlug swojego regulaminu za rozpowszechnienie owego silnika ma prawo do zbanowania uzytkownika, ktory dokonal owej czynnosci.
Dobrze zrozumialem?

Dobrze zrozumiales, pozatym Kula_ ma dostep do Private Subversion wiec chyba nie ma problemu jak mu dasz, bo to na to samo wyjdzie jakby sam sobie sciagnal :P.

Wiec ja wiecej pytan nie mam, Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Zostalo mi kupic Premium, sciagnac 0.4, wgrac mape i pisac do Kuli :D

@Don Daniello:
Raczej read-only dostep do prywatnego SVN developerow TFS niz 'prezent' za pomoc dla forum, donation zostalo juz dawno zmienione na premium membership ;p.
W celach prawnych zapewne. To jednak nie zmienia faktu, że:
Note that money received from premium subscriptions is seen as a donation, and by donating you understand that a donation is a gift to support OtLand where you cannot expect anything back in return! However, as stated there are some benefits which MAY BE CHANGED at ANYTIME to fit the standards of OtLand. You understand that you will lose the benefits as soon as your donator subscription has expired. You also understand that we, the administrators of OtLand, reserve the right to remove your benefits at any time for any reason.
I wszystko jasne.

Back