• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Help HTML

Nerkoerko

Banned User
Reaction score
5
Potrzzebuje pomocy z html ramka jak pisze tekst newsow ... np czy tam komentarzy gdy tekst jest zaa dlugi zamiast przejsc do nastepnej lini (enter) to tak sie nie dzieje i ramka strony sie rozchodzi po bokach... Hu owo to wyglada jakas rada?

mam bardzo slabego neta na lapku brata nie lapie polaczenia z netem przez antene wifi ;p ;/ :( wiec prosze o szybka odp

tak tak o to wlasnie tylko ze ta ramka textarea jest dziwna bo jest na prawym dolnym rogu taki kwadrat i da sie ja powiekszac i zmniejszac wiec edytowanie wartosci chyba nic nie da jak to moge naprawic?:(

Php

Witam szukam informacji na temat PHP/HTMl jak moge zrobic zamiast submenu taki efekt
PRZYKLAD
zivera.eu/news zamiast zivera.eu/?submenu=news
Pod jakim haslem szukac w googlach?

Dziekuje ale nie rozumiem jak zrobic moda na actionsy dokladnie np na edit komentarz postaci bo tam generuje nicki a w modzie tez by musialo tpo jakos dzialac kod character zapisany

Dziekuje ale nie rozumiem jak zrobic moda na actionsy dokladnie np na edit komentarz postaci bo tam generuje nicki a w modzie tez by musialo tpo jakos dzialac kod character zapisany

Dokładnie. Czyli za mało o tym jeszcze poczytałeś, radzę poczytać o regular expressions, bez tego nie podziałasz :).

Help

Guilds.php
$main_content .= '</TD><TD><TABLE BORDER=0 CELLSPACING=0 CELLPADDING=0><FORM ACTION="/guilds/list/'.$guild->getName().'" METHOD=post><TR><TD>
MOD
RewriteRule ^guilds/list/([A-z0-9]*)(.*)$ ?menu=guilds&action=show&guild='.urlencode($guild['name']).'">'.$guild['name'].' [L]

Moze ktos mnie pokierować jak zmieniać te rowsy zeby bylo widać np ots/guilds/guild name

Zainstaluj sobie lighttpd albo nginx, tam jakoś przyjemniej się używa mod_rewrite (chociaż i tak regułki się nie zmieniają etc.), przynajmniej dla mnie.

Przykład rewrite dla:

index.php?subtopic=characters&name=Bogus Linda

Code:
"^/(characters)/(name)/([^/]*)$" => "index.php?subtopic=characters&name=$3"

Po w/w regułce możesz używać linku:
/characters/name/Bogus Linda

Dziekuje dziekuje postaram sie to wgrac, zobaczymy czy dziala.

Jest problem z tym linda :/

biore np w gildie i jest tak ots/guild/nazwa gidli i jezeli ma np nazwa sklada sie z 1 wyrazu to dziala ale jesli 2 np KRwawe barbariany to juz nie chce dzialac bo jest spacja w www ;/ tak samo jest z nickami ;p ta zasrana spacja nie rozumiem jak to moge zmienic :(((

Last edited by a moderator:
juz chyba sobie poradzilem czyta mi spacje ;p mam nadzieje ze to bd git majonez kurwa cytuje pewna fajnna starsza pania

zamiast A-z zmienilem ([^/]*)

Witam moze mi ktos pomoc z ukrywaniem linkow chodzi mi o plik layout.php
<a herf "xxx/?submenu?/cos tam">News blabla</a>opisze dokladnie o co mi chhodzi gdy najade na link na dole w przegladarce pokazuje sie sciezka pasek stanu chcialbym zeby po najechaniu nie wyskakiwal jest to mozliwe?

Last edited by a moderator:
Back