• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

init.lua - blad

dima0909

Banned User
Reaction score
0
Witam. Podczas uruchamiana silnika, wyskakuje ten błąd:
data/globalevents/scripts/init.lua:9: attempt to call field 'executeQuery' <a nil value>
srack traceback:
data/globalevents/scripts/init.lua:9: in function <data/globalevents/scripts/init.lua:8>

przeszedłem do pliku init.lua i w 9 linijce mam to:
db.executeQuery("DELETE FROM `guild_wars` WHERE `status` = 0 AND `begin` < " .. (os.time() - 2 * 86400) .. ";")
mam skreślic execute i samo Query zostawić?
Bo nie chce sam nic kombinować bo tylko spieprze

Let me google that for you

Pierwsze 5 stron google o tym samym dokładnie błędzie, masz odpowiedź w innych tematach, jak trzeba być * żeby nie poradzić sobie z wpisaniem frazy z konsoli do google?

Last edited by a moderator:
Let me google that for you

Pierwsze 5 stron google o tym samym dokładnie błędzie, masz odpowiedź w innych tematach, jak trzeba być spierdolonym żeby nie poradzić sobie z wpisaniem frazy z konsoli do google?

Wybaczcie ale ja już nie potrafię normalnie odpowiadać na takie tematy, dobiło mnie że sam znalazł odpowiedź tylko zamiast w sekundę sprawdzić samemu wolał założyć nowy temat i się upewnić czy trzeba te 7 literek usunąć.

Dajcie mi warna za flejm ale po prostu ręce opadają.

wyjdź stąd!
wpisywałem na googlach!
nie pisz w moich tematach bo nie potrafisz pomoc więc się nie udzielaj

Last edited:
Nie pisz tematu, bo nie masz wystarczajaco mozgu zeby znalezc odpowiedz na pytanie, ktore bylo zadawane juz po stokroc.

ty też cwelu sie nie udzielaj, bo obserwuje twoje wszystkie posty. nigdy nikomu nic nie pomogles tylko mądrzycie te pizdy

ty też cwelu sie nie udzielaj, bo obserwuje twoje wszystkie posty. nigdy nikomu nic nie pomogles tylko mądrzycie te pizdy

Dziekuje za cieple slowa przyjacielu, niestety mam racje, pytanie bylo zadawane i zostalo odpowiedziane juz wiele razy na forum, wykaz troche inicjatywy i czytaj ze zrozumieniem, a na pewno rozwiazesz swoj problem!

to jest forum o tibi a nie bravo.pl
chcecie zaimponować tym swoim cwaniactwem z podstawówki? no to właśnie tam się udajcie!
To jest forum o tibi i będę pisał czy wam się to podoba czy nie...nie potrafisz pomóc? = wynocha z tematu i nie prowokuj. Pozdrawiam
Naprawdę...obserwuje bynajmniej ciebie Diath już od tygodnia. I nie pisz w moich tematach nigdy więcej.

Last edited:
Porównaj sobie konstruktywną krytykę Diath'a lub moją, do Twojego bełkotu.

Diath Ci grzecznie napisał że były takie tematy, a ja zwróciłem uwagę na to że nie umiesz samodzielnie myśleć.

Widząc Twoje posty od razu przypomina mi się pewien filmik.

[video=youtube;w4WRF8caYuE]http://www.youtube.com/watch?v=w4WRF8caYuE[/video]

kurwa, wy jesteście półmózgi zjebane....
jeszcze niedawno starałem się być kulturalny...
ale jak tu mam milczeć, skoro znajdzie się jeden z drugim cwelem co całe dnie napierdalają posty "szukaj sam", "buahahah nie umie! troll!"
kurwa...zjeby wy jebane....już nie 1 i nie 2 post wasz taki widze....
to jest forum o tibi a nie bravo.pl
chcecie zaimponować tym swoim cwaniactwem z podstawówki? no to właśnie tam się udajcie!
To jest forum o tibi i będę pisał czy wam się to podoba czy nie...nie potrafisz pomóc? = wypierdalaj z tematu i nie prowokuj, w przeciwnym wypadku tylko podkreślasz to jak bardzo spierdolonym dzieckiem tibi jesteś. Pozdrawiam
Naprawdę...obserwuje bynajmniej ciebie Diath już od tygodnia. I nie pisz w moich tematach nigdy więcej bo jesteś zwykłą parówą. Nie interesuje mnie to czy dostane warna czy bana za to że pisze ci to, ale niestety takie są realia. Jesteś zwykłą kurwą co tylko bierze a od siebie nic nie daje.

@edit down
nie no...cwel jakich mało....jebać Cie kurwo za ten spam! Żebyś zdechł parówo za ten śmietnik co robisz w tematach.

Nigdy Cie nie oskarzylem o to, ze czegos nie potrafisz, masz prawo do niewiedzy, ale zarowno masz prawo do edukacji i samorozwoju w tym kierunku. Potrafie pomoc, ale nie bede pisal czegos co zostalo napisane wiele razy, po co sie powtarzac?

PS. Poszukalem za Ciebie jezeli uzycie tej opcji forum jest dla Ciebie az takim problemem:
http://otland.net/f16/error-war-script-171593/ (Tutaj musisz akurat zrobic w odwrotna strone niz jest powiedziane.)
http://otland.net/f16/globalevent-script-error-onstartup-161702/
http://otland.net/f16/woe-script-error-execute-command-woe-setup-160438/

Wynikow jest jeszcze wiecej, wyszukanie tego zajelo mi pare sekund, czy to bylo az takie trudne?

Last edited:
Back