• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Jak działa ta funkcja?

Seminari

Banned User
Reaction score
34
Pytanko mam, jak dokładnie działa ta funkcja:

doCreatureSetDropLoot(cid, doDrop)

doDrop to mogę wpisać itemid, czy jakąś tabele czy co?

Bo rozumiem, funkcje mogę sobie dodać do creaturescripta onKill, ale pytanie co wrzucić do warunku doDrop? Nie mam czasu teraz przetestować, a będę dopiero wieczorem, więc szkoda tracić potem czas, więc zakładam temat na polisz bordzie

w cid to trzeba pobrać UID zabitej kreatury tak?

a co w "doDrop"? bo nie chcę mi się jakoś robić 10 linijek by dodać 10 itemów...

można np. zrobić
doDrop = {2323,1,3232,1,23232,1} ?

czy jak?

czyli możliwe jest tylko true or false?

a jest jakaś funkcja dodania do loota z potwora nowych itemów używając skrypta w creaturescript?

sam's old backpack quest? :D

niee, myślałem nad różnymi eventami, takimi jak magic powders~~ itp. i nie mam zamiaru do skryptów .xml dodawać kolejnych lootów na dany event ;p

co do sam's old bp, to może zrobie tak samo, sprawdzę czy zabito potwora na terenie orc fortecy i jeśli tak to zrobi losowanie czy dodać sam's old bp, dzięki za pomysł Azi

A przede wszystkim dzięki Ci Diath za rozwiązanie :)

O ja pier*ole,
czy Tylko ja myślę logicznie?

Po co używać nie wiadomo jakich funkcji, żeby sprawdzić czy Orc został zabity na terenie Orc Fortess i mieć szansę 0.001% i kombinować jak to zrobić...

Robisz nowego potworka np. Orc2.xml
wklajasz tam wszystko, co jest w Orc.xml i tylko dodajesz do loota sam old bp i robić w global że np. co 4h jest 25% szansy, że ten orc2 się pojawi w pozycji od XYZ to X1Y1Z1
Wtedy ten orc z sam old bp się pojawia tak jak by losowo, bije tyle samo, ma tyle samo hp, i ma taki sam nick.
Po co kombinować?!

O ja pier*ole,
czy Tylko ja myślę logicznie?

Po co używać nie wiadomo jakich funkcji, żeby sprawdzić czy Orc został zabity na terenie Orc Fortess i mieć szansę 0.001% i kombinować jak to zrobić...

Robisz nowego potworka np. Orc2.xml
wklajasz tam wszystko, co jest w Orc.xml i tylko dodajesz do loota sam old bp i robić w global że np. co 4h jest 25% szansy, że ten orc2 się pojawi w pozycji od XYZ to X1Y1Z1
Wtedy ten orc z sam old bp się pojawia tak jak by losowo, bije tyle samo, ma tyle samo hp, i ma taki sam nick.
Po co kombinować?!

o jejku to było moje stare w chuj rozwiązanie, a z czasem je chciałem ulepszyć i finalnie ulepszyłem ogru, niewiem po chuj odświeżasz temat, jak ty kurwa niczego nowego nie wykminiłeś, myślisz, że kurwa nie wycwanie czegoś takiego? pff proszę cię

Back