• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Jak podłączyć jeden skrypt w drugi

Seminari

Banned User
Reaction score
34
Więc tak:

mam 15 różnych npc, oni mają w swoich skryptach lua różne rzeczy, różne questy itd. ale chcę by mieli 1 quest wspólny jakby (nazwijmy ten quest 'A' i określajmy go jako 'skrypt A' ;]

mianowicie jak podłączyć skrypt A do wszystkich tych npców najlepiej jedną lub paroma l,inijkami

nie chcę wklejać całego skryptu A do wszystkich tych 15 npc z osoba bo chcę mieć te wygodę, że jak zamodyfikuje skrypt A, to zmiany obejmą automatycznie wszystkich 15 npc'ów.. (nie będę musiał 15x na nowo wklejać tego skryptu)
\

jakieś pomysły?xd

a

wrzuć do liba może?
albo dofile

mam ten quest w libie i response

np.

if msctonatins(mission) then
if get_mission = 1 then
selfsay bla bla b;la

itd.

- - - Updated - - -

może łatwiej będzie jak napiszę o co mi chodzi :D

zrobiłem sobie w data/lib ADDDONS.lua tam jest wszystko o addonach, o responsach itd. w 1 pliku, jakby npc'e nie robiły nic po za addonami to bym poprostu wszystkim dał ścieżke do tego skryptu, ale jednak wszyscy npc robią jeszcze ciekawsze rzeczy ;p

i jak to zainjectować? jakbyś był tak dobry i napisał dokładnie jak zainjectować, z przykładem, by było miło xD

lol ciekawy jestem kto jest taki popierdolony i zrobił tyle kont lol

Oko, Beat The Meat, dotpejmiszcz and 98 others like this.

Back