• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Kimsufi na pewno dedyk?

Technic

Dżustin Bajadera
Reaction score
28
Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy za cene 100 zl dostane dedyka, doszedlem do wniosku ze chyba nie. Czy np nie robia oni nas w bambuko? Przeciez to rownie dobrze moze byc vps, np openvp z pluginami ukrywajacymi podzespoly. Wydaje mi sie ze jedynym rozwiazaniem jest sprawdzenie id plyty i telefon do jej producenta czy napewno to jest ich produkt.

Czy aby na pewno na dedyku mozna miec automatyczna reinstalacje systemu? Bo wszystkie drozsze dedyki tego nie maja.

milo by bylo zeby co najmniej 2 osoby daly ss z Everesta na dedyku.

Nie, poniewaz to nie sa jakies specjalne maszyny, dyski bardzo slabe, lacza slabsze niz normalne dedyki od ovh maja, sa trzymane w gorszych szafach...
I zobacz teraz na takie cos, ovh kupi to duzo taniej niz normalny user, wynajmie na pare miesiecy i ma juz zwrot ;p

Tak można mieć reinstalację na dedyku, szczególnie
bezproblemowo i nie mów że niektóre dedyki tej opcji nie mają
(pewnie są słabe i nie opłacalne), ja mam dedyka z LiveNetu i jestem zadowolony jako klient.

I na kimsufi jest darmowa instalacja . Zmiana systemu to ok. 10 minit ;p

Cena wiąże się z brakiem kilkoma funkcjonalności, m.in support, reakcje na awarie, SLA itd. Jak podają na stronie 'Aby zaproponować najlepszą cenę bez utraty jakości, zrezygnowaliśmy z drogich dodatków'

Szczerze? To nie widze różnicy między normalnymi serwerami a tymi z kimsufi. A korzystam już z usług dobre 2 lata. (Ostatnie pół roku z kimsufi). Więc jeśli kupywać serwer w ovh to tylko kimsufi :) (Chyba że potrzebujesz czegoś na więcej niż 200 osób)

Cena wiąże się z brakiem kilkoma funkcjonalności, m.in support, reakcje na awarie, SLA itd. Jak podają na stronie 'Aby zaproponować najlepszą cenę bez utraty jakości, zrezygnowaliśmy z drogich dodatków'

Szczerze? To nie widze różnicy między normalnymi serwerami a tymi z kimsufi. A korzystam już z usług dobre 2 lata. (Ostatnie pół roku z kimsufi). Więc jeśli kupywać serwer w ovh to tylko kimsufi :) (Chyba że potrzebujesz czegoś na więcej niż 200 osób)

No prawda ale wydaje mi sie ze zamiast KIMSUFI 2XL to warto dolozyc 20 zl i kupic SP MINI.Lepszy procek + to juz ovh wiec support itp.

Posiadam dedyka w Kimsufi i żadnych problemow nie mam, po drugie 'Support' a niby na co wam on? Jeśli będzie problem fizyczny oni od razu to zrobią, jedynie nie są pomocni jeśli masz własne problemy, wiec się zastanów czy będziesz umieć obsługiwać takie maszyny zanim kupisz.

Back