• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

kupno karty graficznej

Edit ;pp
juz sie zorientowalem i interesuja mnie karty do 300zl wybralem taka i chyba juz ja bede bral tyko chce sie was poradzic jak ktos zna zna czy ona bedzie wytrzymala i jakos malo awaryjna (NIEZALEZY MI NA GRACh) oprocz tibii xD
tu jest GeForce with CUDA GT430 Gigabyte 1GB HDMI&DVI (PCI-E) (DDR3) - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy
Jeśli potrzebujesz karty do Tibi to kup to:
GIGABYTE ATI Radeon HD6450 1024MB DDR3 SILENT BOX! (2006467236) - Aukcje internetowe Allegro
i 100 w kieszeni.
Chłodzenie pasywne i tańsza.

Edit ;pp
juz sie zorientowalem i interesuja mnie karty do 300zl wybralem taka i chyba juz ja bede bral tyko chce sie was poradzic jak ktos zna zna czy ona bedzie wytrzymala i jakos malo awaryjna (NIEZALEZY MI NA GRACh) oprocz tibii xD
tu jest GeForce with CUDA GT430 Gigabyte 1GB HDMI&DVI (PCI-E) (DDR3) - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy

Za 200 zł kupisz nowego GF'a GT 520 OC 1GB DDR3 postaraj się zdobyć od sapphire a jak nie no to budżetówka - gigabyte (ceny się nieznacznie różnią, ale wykonanie jest dużo lepsze w sapphirkach), karta nie ma pasywa ale jest w miarę cicha (gf'y z reguły są głośniejsze od radków) ale to jest kilka dB więc nie ma się co martwić aż tak.
Szacunek dla Ciebie skoro kupujesz grafe za 300 zł tylko do tibii, ja bym się zmieścił w budżecie 50-90 zł. No ale to już jak tam chcesz.

@Koci

Po chuj mu taki szmelc, co mu po pasywnym chłodzeniu skoro ta karta zajmowała najniższe pozycje już w benhmarkach z 2010, bez przesady - rozumiem że karta do tibii ale to co ty proponujesz to zwykłe wyrzucanie kasy w błoto. Nie ma to jak radzić komuś a samemu kupować gotowy zestawik na allegro.

Nie ma to jak radzić komuś a samemu kupować gotowy zestawik na allegro.
O.o Nie kupuje gotowych "zestawików na allegro".
Dałem mu akurat tą ponieważ jest ona jedną z tańszych kart z seri 6xxx a jest to "nowa" seria kart od ATI.
I co masz na myśli pisząc, że "gf'y z reguły są głośniejsze od radków". Na jakiej podstawie możesz to stwierdzić?
Wszystko zależy od typu chłodzenia. Jedna karta ma chłodzenie aktywne z "mocniejszymi" wiatrakami a druga ma "wolniejsze" chłodzenie więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

Obaj powinniście do polityki startować. Drodzy specjaliści i potem będziecie mówić rzeczy typu "jak drzewo rozjebało tupolewa, przecież patrząc na wymiary to jest gałąź dla niego", tak ale ciekawe co jest jak wypierdolisz się o krawężnik i rozpierdolisz łeb, przecież jebany krawężnik jest niczym przy tobie, a cie zabija..

Wgl czy któryś z was miał karty o jakich piszecie?...

Co do tematu, to radzę Ci pójdź do jakiegoś sklepu komputerowego to Ci tam lepiej doradzą niż na forach (tylko nie idź do jakiś super hiper dużych marketów, bo tam to ci z obsługi technicznej jedyne co ci powiedzą to to co wyczytają z pudełka)

Co do tematu, to radzę Ci pójdź do jakiegoś sklepu komputerowego to Ci tam lepiej doradzą niż na forach
Lub napisz majla do firm, typu Chip itd., ewentualnie możesz też pisać u nich na forum, tylko oczywiście napisz, że czekasz na odpowiedź specjalisty, a nie byle tłumoków - żeby kolejnych kitów nie wciskali.

O.o Nie kupuje gotowych "zestawików na allegro".
Dałem mu akurat tą ponieważ jest ona jedną z tańszych kart z seri 6xxx a jest to "nowa" seria kart od ATI.
I co masz na myśli pisząc, że "gf'y z reguły są głośniejsze od radków". Na jakiej podstawie możesz to stwierdzić?
Wszystko zależy od typu chłodzenia. Jedna karta ma chłodzenie aktywne z "mocniejszymi" wiatrakami a druga ma "wolniejsze" chłodzenie więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

Odnosiłem się do najnowszych układów graficznych radeona i gf'a, on nie pisał że potrzebuje pasywa więc po co mu skoro na przykład nie zależy mu na tych kilku dB mniej za cene wydajności.

Obaj powinniście do polityki startować. Drodzy specjaliści i potem będziecie mówić rzeczy typu "jak drzewo rozjebało tupolewa, przecież patrząc na wymiary to jest gałąź dla niego", tak ale ciekawe co jest jak wypierdolisz się o krawężnik i rozpierdolisz łeb, przecież jebany krawężnik jest niczym przy tobie, a cie zabija..

Wgl czy któryś z was miał karty o jakich piszecie?...

Co do tematu, to radzę Ci pójdź do jakiegoś sklepu komputerowego to Ci tam lepiej doradzą niż na forach (tylko nie idź do jakiś super hiper dużych marketów, bo tam to ci z obsługi technicznej jedyne co ci powiedzą to to co wyczytają z pudełka)

Ty za to nawet nie umiesz spleść jakiegokolwiek argumentu, z tego co napisałeś - bo nic nie wniosłeś do tematu, nie umiesz poradzić autorowi i odsyłasz go na inne fora. Jeżeli już nas pouczasz to dobrze by było gdybyś cokolwiek wiedział w tym temacie. Najbardziej rozjebało mnie to że polecasz mu iść do sklepu komputerowego skoro tam jeden z drugim po zawodówkach ledwo umieją skręcić zestaw, a co dopiero radzić komukolwiek cokolwiek. Jak chce się profesjonalnej rady to się pisze do supportu nvidia lub ati (odpisują w ciągu 48h), a nie pisze temat na forum na którym 99% użytkowników uważa że zestawy z allegro są najlepsze i chuj.

Tak Qanti w proline np. mają 999999999x większą wiedze niż Ty i większości osób na forum.

keep trolling

Last edited by a moderator:
Back