• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Lagi/Crashe w TFS 0.3.4PL2 przez NPC

Svetrey

3+3*3 = ?
Reaction score
0
Witam!
Zauważyłem, że TFS'a 0.3.4PL2 można "lagować" lub crashować przez spam kupowania np. 100 blank run. Można to jakoś poprawić?

Zauważ, że kupowałeś GM na 90% blank runki. Kupowanie co chwila blank runek będzie drogie i na dodatek zaraz ktoś muta załapie :)

Właśnie problem w tym, że to zwykli gracze kupują noob charami.
Nie wiem w jaki sposób mute?
Piszą Hi, Trade i wybieraja 100 blank run i klikaja ciągle na buy :x

Ta znam to, z NPC system jest zawsze najwięcej problemów, a inni mówią, że to twoja wina ;d
Problemy jakie ja miałem z NPC system to takie:
-Jak cap był wyłączony to po przez szybkie kupowanie np. mr mogło się zlagować & scrashować otsa (musiałem wprowadzić capa), szczególnie jeśli kilka npc było obok siebie.
- Często był błąd, że npc dawał komuś itemek drugiej osoby.
-Aktualnie mam buga, że jak dwie osoby podbijają do npc i mówią trade to jest debug...
- + kilka innych problemów :S

Ogółem radzę Ci updatować npc system zawsze do najnowszego (spróbuj z tym http://otland.net/f83/fixed-jiddo-npc-system-ver-1-beta-34414/)
Możesz też robić podstawowe rzeczy takie jak wprowadzenie capa, exhausted, odsunięcie od siebie na odpowiednią odległość wszystkich npc i zwiększenie cen itp.
lub też ulepszyć npc system by nie dało się rozmawiać z kilkoma npc na raz.

Back