• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Laptop Samsung

Acetone

Banned User
Reaction score
6
Witam.
No więc w moim laptopie 'Samsung R720' po odkręceniu wszystkich śrubek otwarłem ale nie mogłem gdyż była klawiatura i przewody i mam pytanie ma ktoś może jakąś instrukcje jak to odpiąć a może inaczej się rozkręcę laptopa.
Bardzo bym prosił o instrukcje ; )

Niestety ninji nie uczyli tego : (
Ninja nie ma laptopów ale nie mówcie o tym mistrzowi ninja!!
*szept*Ja laptopa trzymam w tajemnicy!!*szept*

Nie.
Ja chce to sam zrobić.
Nie będę serwisowi płacił 500zł za czyszczenie go ahahah

Nie które plastiki się odpina bo są na tzw. zatrzaski, tak samo z kabelkami - wszystko da się odpiąć, tylko nie zapomnij gdzie co było...

Tylko że te kabelki są na środki klawy a jak ja ten plastik obudowę wezmę to ona się otwiera lekko i nawet tam nie wcisnę ręki no może troszkę wcisnę ;d

bylo trzeba rece po dlubaniu w nosie myc a nie teraz problem bo babole pod klawiatura sa

hahaha :D , nie no 500 zł to za wymiane matrycy płacisz ;p , to znajomemu jakiemuś informatykowi za pare zł czy tam piwo Ci zrobi lub na własną rękę ,ale lepiej szukaj fachowej pomocy na jakimś forum do tego przeznaczonego :)

Tylko że te kabelki są na środki klawy a jak ja ten plastik obudowę wezmę to ona się otwiera lekko i nawet tam nie wcisnę ręki no może troszkę wcisnę ;d

Jak się otwiera lekko, to albo czegoś nie odkręciłeś albo nie odpiąłeś ..

Zrób zdjęcie bo nie wiem o co chodzi Tobie. Otwierasz laptopa od dołu, a Ty o klawiaturze coś mówisz.

Nie da się od dołu.
Od dołu odkręcam śrubki i wtedy od góry da się tylko wyjąć i wtedy tylko klawiaturę się wyjmuje bo nie da się inaczej ;p

Problem rozwiązany było 70stopni teraz 17 stopni w stanie normalnym a w stresie (crysis 2) 35 stopni huashaus
Tylko wentylator się tłucze musze go naprawić ;d
Temperatura jak ciekłym azotem ;d

Back