Hej witam,
Otóż zainstalowałem acc makera, mysql i apache chodzą, serwer jest online supcio, baza danych działa ofc i wszystko jest ok...
Przy instalacji acc makera nie wyskoczył żaden błąd. Używam gesior aac 0.6.2 jednakże jest on ulepszony i wszystkie luki naprawione więc proszę mi tutaj nie mówić "weź sobie tego gesiora 2012 bo wypuścił w tym roku". W tym swoim mam dużo systemów i po prostu wiem ,że jest sprawny w 99.99%... - dlaczego tylko w 99.99%?
Otóż tutaj zaczyna się problem... Żadnych błędów przy instalacji a strona Latest News i Archiwum nie chodzą...
Wszystko inne chodzi typu who is online, shop działa, create account działa, highscores itp... Jednak gdy klikam na Latest News lub Archiwum to pojawia mi się w przeglądarce coś takiego:
Wiem jedno - jest to spowodowane czymś, że nie mam tabeli z_news_big no bo po prostu jej nie mam. Pamiętam, że kiedyś znajomy miał dostęp do vpsa i mi to naprawił, nie pytałem jak bo się zbyt cieszyłem, że działa a teraz po roku pewnie nie pamięta co on takie zrobił
Dodawałem już zapytanie do bazy danych:
Niestety nie działa...
Czy macie jakieś pomysły??
Tutaj jest mój latestnews.php:
http://pastebin.com/raw.php?i=XbE3QJXR
Z góry dziękuję za pomoc.
EDIT EDIT EDIT
Naprawiłem błąd częściowo... Dodałem linijkę, która jest pogrubiona... Jednakże teraz nie mogę dodawać newsów :S News Tickery mogę ale newsów już nie.... Czy ktoś pomoże teraz? xd
Otóż zainstalowałem acc makera, mysql i apache chodzą, serwer jest online supcio, baza danych działa ofc i wszystko jest ok...
Przy instalacji acc makera nie wyskoczył żaden błąd. Używam gesior aac 0.6.2 jednakże jest on ulepszony i wszystkie luki naprawione więc proszę mi tutaj nie mówić "weź sobie tego gesiora 2012 bo wypuścił w tym roku". W tym swoim mam dużo systemów i po prostu wiem ,że jest sprawny w 99.99%... - dlaczego tylko w 99.99%?
Otóż tutaj zaczyna się problem... Żadnych błędów przy instalacji a strona Latest News i Archiwum nie chodzą...
Wszystko inne chodzi typu who is online, shop działa, create account działa, highscores itp... Jednak gdy klikam na Latest News lub Archiwum to pojawia mi się w przeglądarce coś takiego:
Błąd serwera
W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony http://localhost/latestnews. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Błąd HTTP 500 (Internal Server Error): Napotkano nieoczekiwaną sytuację przy próbie zrealizowania żądania przez serwer.
Wiem jedno - jest to spowodowane czymś, że nie mam tabeli z_news_big no bo po prostu jej nie mam. Pamiętam, że kiedyś znajomy miał dostęp do vpsa i mi to naprawił, nie pytałem jak bo się zbyt cieszyłem, że działa a teraz po roku pewnie nie pamięta co on takie zrobił
Dodawałem już zapytanie do bazy danych:
Code:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `z_news_big` (
`hide_news` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '0',
`date` INT(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`author` VARCHAR(255) NOT NULL,
`author_id` INT(11) NOT NULL,
`image_id` INT(3) NOT NULL DEFAULT '0',
`topic` VARCHAR(255) NOT NULL,
`text` text NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;
Niestety nie działa...
Czy macie jakieś pomysły??
Tutaj jest mój latestnews.php:
http://pastebin.com/raw.php?i=XbE3QJXR
Z góry dziękuję za pomoc.
EDIT EDIT EDIT
Naprawiłem błąd częściowo... Dodałem linijkę, która jest pogrubiona... Jednakże teraz nie mogę dodawać newsów :S News Tickery mogę ale newsów już nie.... Czy ktoś pomoże teraz? xd
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `z_news_big` (
`hide_news` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '0',
`date` INT(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`author` VARCHAR(255) NOT NULL,
`author_id` INT(11) NOT NULL,
`image_id` INT(3) NOT NULL DEFAULT '0',
`topic` VARCHAR(255) NOT NULL,
`text` text NOT NULL,
`lang` text NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;
Last edited: