• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Lepsze firmy hostingowe od Kimsufi(OVH)?

MeNi

*^#%$%
Reaction score
12
Witam,

Polecacie jakieś lepsze/tańsze/to-i-to firmy hostingowe, niż Kimsufi? Bo w Kimsufi serwer trzymam tylko z przyzwyczajenia, a może za tą samą kasę miałbym coś lepszego gdzie indziej. Ogólnie nie narzekam na jakość, bo oprócz kłopotów na początku, jakiś rok temu teraz nie mam żadnych problemów z serwerem, uptime TFS po kilka tysięcy godzin, ale jeśli polecicie coś lepszego to może się przeniosę.

Hosteam

polecam

w porównaniu do cuddi, które też jest bardzo dobrym hostingiem to wolę hosteam.(ceny cuddi zwalają na ziemię)

mogę ci zaoferować w mojej serwerowni, mam szafe LACKową (8u)
łącze mam tepsy asymetryczne 20 megsów SLA ok. 83% w skali dnia

serwerek do wyboru, na ddr dwójkach i tak dalej
procek dul kore 6 gigherców

Last edited:
mogę ci zaoferować w mojej serwerowni, mam szafe LACKową (8u)

serwerek do wyboru, na ddr dwójkach i tak dalej
procek dul kore 6 gigherców

Rack*
SLA 83% ?

nie ucz dzieci robić ojca..
nie rack tylo lack :)
sla 83% tak, co dużo ? wiem, ze ovh ma mniej ;*

jak chcesz porozmawiac to na pw, fote ci podesle jk cos

Ja Ci wierze, ze gdzies tam masz 8U i nie pisze tego, zeby sie klocic. Szafa jest rackowa nie lackowa ( polecam wpisac w google ).
SLA to jest certyfikat jakosci, przewaznie na poziomie 99% (skad 83%?), oznacza czas reakcji na usterke oraz czas na jej usuniecie.

Ja Ci wierze, ze gdzies tam masz 8U i nie pisze tego, zeby sie klocic. Szafa jest rackowa nie lackowa ( polecam wpisac w google ).
SLA to jest certyfikat jakosci, przewaznie na poziomie 99% (skad 83%?), oznacza czas reakcji na usterke oraz czas na jej usuniecie.
Przeglądnij PW, jest rack i jest lack, w racku sa drzwi i wszystko z metalu i szynki, a u mnie nie ma.

SLA to certyfikator prędkości procesora, pomylilo ci się z jednostka BW ktora opisuje stabilnosc usług na poziomie 99% oczywiscie ja tez taka oferuje

Przeglądnij PW, jest rack i jest lack, w racku sa drzwi i wszystko z metalu i szynki, a u mnie nie ma.

Niech Ci bedzie, chociaz z nazwa spotykam sie pierwszy raz ( google tez nie zna? ), a troche w tym siedze.

vimoco said:

przyjalem, ze piszesz o SLA lacza.

ja rowniez polecam cuddihosting, u mnie przy burzy lubi paść switch (lub korki wyjebie)

Back