• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Logi tfs'a na windowsie, jak to się robiło?

Seminari

Banned User
Reaction score
34
Siema, dawno nie odpalałem ots'a na windowsie, no ale teraz nie jestem w posiadaniu żadnego dedyka, a chcę przetestować parę rzeczy... Problem w tym, że nie pamiętam/nie wiem jak robić loga do windowsa?

Wejść w cmd i tam tfs.exe --> log.txt czy jak?
Proszę o dokładne opisanie tego.
Dziękuje :)

Nie, wiem o co mi chodzi i chodzi mi o log.txt
Bo jakbyś chciał wiedzieć ekspercie to przy ładowaniu dużego serva, np. rl mapy i jeśli masz skrypty z globalevents informacja np.:
[czyszczenie.lua] Rozpoczynam czyszczenie storage Elemental Spheres Quest
[czyszczenie.lua] .. Storage zmienione: a, b, c, d, e, f, g, h.. na wartosc: 0

Oraz gdy np. masz masę błędów typu error to load Elder Beholder itp. to jest taki spam na konsoli, że widać tylko ileś ostatnich linijek, a nie cały log.

A ja chcę widzieć od początku ładowania do końca, bo nie zamierzam każdego błędu usuwać po każdym uruchomieniu konsoli.

Ustawić logowanie w config.lua ?

A jak to ustawić dokładnie, bo zmieniałem z false na true przy truncateLogsOnStartup i nie tworzyło jakoś

Code:
displayPlayersLogging = true
	prefixChannelLogs = ""
	runFile = ""
	outputLog = ""
	truncateLogsOnStartup = false

// Zastosowałem inny sposób
mianowicie odpalanie tfs'a z cmd i TheForgottenServer.exe > log.txt i działa, ale jak się da prościej tym configiem i automatycznie by było to bym prosił o config ustawienie

outputLog = "log.txt"

Log znajdziesz w /data/logs o ile dobrze pamiętam

Back