• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Magiczny blad acc

gameover99097

Banned User
Reaction score
4
:d
Instaluje sobie tego acc gesior by xart czy cos wersja 0.6.1 najnowsza
i juz przy dodani sampli wywala blad ale mowie chuj ide dalej i jak zakoncze install to wywala taki piekny blad
Code:
Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'topic_df' in 'field list'' in C:\xampp\htdocs\latestnews.php:109 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\latestnews.php(109): PDO->query('SELECT image_id...') #1 C:\xampp\htdocs\index.php(73): include('C:\xampp\htdocs...') #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\latestnews.php on line 109

To ma cos wspolnego z tym langue , nie mam takiej kolumny jak topic df czy field list , musze ja stworzyc? i co w niej dodac ? chyba ze cos innego jest zle?

bledow najebalem ale nie chcialo mi sie uzywac polskich znakow ; o , fajnie by bylo jak by ktos mi napisal o co kaman ; d

dodaj sobie kolumne topic_df i bedzie po problemie, nie wiem jaki typ... bo nie wiem co to jest ale za pewne varchar(255)

Przecież napisane jest w czym problem.
Code:
Unknown column 'topic_df' in 'field list'' in C:\xampp\htdocs\latestnews.php:109
Code:
C:\xampp\htdocs\latestnews.php(109): PDO->query('SELECT image_id...')
Code:
 C:\xampp\htdocs\index.php(73): include('C:\xampp\htdocs...')

czytaj wyzej, akzalem mu dodac kolumne... ale skad moge wiedziec co to za typ danych ma byc, przypuszczam po 'topic' ze to bedzie ciag znakow

Code:
$news_DB = $SQL->query('SELECT image_id, date, author, '.$newsLanguageSystem.' FROM z_news_big WHERE hide_news != 1 ORDER BY date DESC LIMIT '.$config['site']['news_big_limit'].';');
- 109

właśnie byłem zdziwiony :P , dobra można zamknąć :P

@edit
jak by ktoś miał podobny problem :

baza danych > z_news_big > struktura > zmieniamy topic na topic_df > zmieniamy text na text_df > dodajemy topic_ot z takimi samymi wartościami jak topic_df > dodajemy text_ot z takimi samymi wartościami jak text_df.

Last edited:
właśnie byłem zdziwiony :P , dobra można zamknąć :P

@edit
jak by ktoś miał podobny problem :

baza danych > z_news_big > struktura > zmieniamy topic na topic_df > zmieniamy text na text_df > dodajemy topic_ot z takimi samymi wartościami jak topic_df > dodajemy text_ot z takimi samymi wartościami jak text_df.

szybciej i prościej w php. ctrl+h i sie z tym nie jebiesz :D

Back