• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Mapka z 8.50 na 8.54 ?

MrBAD

Jestem Fajny!
Reaction score
0
Witam.

Jakiś czas temu miałem OTSa na TFSie pod wersję 8.50.
Teraz postanowiłem wrócić do projektu, jednak zdecydowałem, że w najnowszej wersji 8.54. Czy stara mapka nada się do tego?
Czy mapka, która działała w TFS 8.50 będzie prawidłowo działała w wersji TFS 8.54?

Przecież piszę, że najnowszy dostępny TFS. Ściągany wczoraj i kompilowany ze źródeł. A jak taką mapkę przerobić?

Nie jestem Ci teraz w stanie tego powiedzieć. Zgaduję, że 0.3+.
A może jest teraz rozwijany jakiś projekt RealMapy dla 8.54?

Tak. jeżeli w RME musisz z 8.50 updatnać na 8.54 + musisz miec itemy w tfs do 854 i będzie gites :)

z tego co wiem all itemy są na tym forum.
jak pomogłem daj mi cuŻ

rem.png

hmm dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.

Powiedzcie mi teraz, czy będzie miało sens, jeśli ściągne jakąś paczkę, np Feragon Online (jest tutaj w dystrybucjach) pod 8.54 windowsa, i wytnę z tego tylko pliki mapki i wrzucę na dedyka pod tego tfsa debianowskiego?

Otwierasz mapę w RME (Remere's Map Editor), przyciskasz CTRL+P, wybierasz numer klienta na jaki chcesz przekonwertować mapę (w twoim przypadku 8.54) i zrobione.

Back