• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Mysql

TriamerA

The Mystic One.
Reaction score
18
Mam takie pytanko: Czy ktoś z was rozwiązał problem z gubieniem połączenia z bazą danych w tfs 0.4? Problem raczej nie występuje przy mniejszej liczbie graczy, dlatego nie jest tak znany.
Odwdzięcze się.

Dobry config mysqla, optymalizacja tabel co jakis czas i nie zrywa.

Dokładnie.
Mam gdzieś skrypt do optymalizacji configu mysql ale nie chce mi się szukać, nie jest to mysql-tuner. :p

brain+google=success

Tuning primer jest bardziej zaawansowany.

Nie mam ochoty pomagać Tyrani ale skoro już pisze, to musisz wiedzieć, że dla prawdziwych wyników w mysql-tuner/primer musisz odpalać te skrypty co najmniej co 24/48 godziny - wtedy wyniki będą mniej więcej poprawne.

@up
Taka optymalizacja, ze po 2 dniach dzialania mysql bedzie potrzebowal 30Gb ramu ?

Optymalka bazy. Mozna kupic od pewnych osob, m.in odemnie ;]

Nie da się z góry zoptymalizować konfiguracji MYSQL, nie znając parametrów serwera. Co jeśli serwer ma 2GB RAM, a cache ustawiłeś na 3GB (nie mówię że ustawiłeś, daję przykład)? ;)

Tez działam na Perconie i XtraDB, dziala lepiej od natywnego InnoDB. Tylko configiem trzeba sie bawic.

Hmm a ja zrobilem reconnectora do bazy: szybko, łatwo i przyjemnie :)

Nie mam ochoty pomagać Tyrani ale skoro już pisze, to .

nabije posta haha ^^ (żart wątpię by ci się chciało nabijać posty...)

optymalizacja tabel to lepiej co każdy global save (ponowne uruchomienie serva.)

2GB RAM, a cache ustawiłeś na 3GB (nie mówię że ustawiłeś, daję przykład)? ;)

a ja mówię ze ustawił ^^

Hmm a ja zrobilem reconnectora do bazy: szybko, łatwo i przyjemnie :)

podejście pirotechnika do ahtunga to jest zbędne wystarczy lepiej myśleć ;]

Odwdzięcze się.

najpierw to napisz jak się odwdzięczysz

Last edited:
Back