• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Nowy system npc i talkactions??

legolas23

New Member
Reaction score
3
Niedawno przerzuciłem mój server na tfs 0.3.4 i odkryłem ,że npc nie działają jak należy. Zamiast zabierać kase i np. sprzedawać runki lub tp w określone miejsce zabierają kasę i zachowują się tak jakbyśmy jej nie mieli. Druga sprawa to talkactions, niektóre z nich poprostu przestały działać np. /a (pisze w deflaut na czerwono i żółto ale nie przenosi o) lub !buyaol (jeżeli niemam wolnego slota na amulet po prostu zabiera kase i nic). Tutaj właśnie nasuwa mi się pytanie ,czy to wina jakiegoś buga? czy wprowadzono nowy system skryptowy o którym nie wiem ;s Jeżeli to drugie to gdzie mógłbym znaleść informacje jak naprawić npc lub co zmienić w obecnych skryptach żeby działały.
Z góry dzięki
Legolas

chyba przeniosłeś date do nowego tfs 0.3 :) jeśli tak to gratulacje... :)

W każdej nowej wersji (TFS 0.3) jest tyle zmian zarówno w silniku jak i w data/ że używać innej wersji data niż w silniku no niestety ale nie rady, za dużo zmian żeby to mogło ze sobą działać poprawnie.

PS. Nie opłaca Ci się uaktualniać Twoich skryptów, lepiej użyj orginalnego data z wersji silnika którego używasz i dołącz swoje skrypty/poprawki.

Back