• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Npc spawn

szajker123

New Member
Reaction score
0
witam , mam problem z npc na serwerze a mianowicie : robie w rme na mapce npc np. Missions i wszystko pieknie ladnie na rme i bledow z tym npc niema w silniku a gdy wchodze na serwer to tego npc nie widac a gdy zrobie /n missions // to npc sie pojawia i normalnie dziala jak powinien. Prosze o szybka pomoc lub czy ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac .
Dziekuje
pozdrawiam Szajker

Jeśli się nie myle NPC powinien być na tym czerwonym polu - spawnie.

No jest bo inaczej nieda sie postawic ani potwora ani npc na mapie bez tego ;p jakies inne sugestie ?

Zgadza się wielkość liter itd? Jesteś pewny że to taki sam jak w data/npc, jak ci RME nie chce wstawić, to możesz manualnie sobie wrzucić.

Zgadza się wielkość liter itd? Jesteś pewny że to taki sam jak w data/npc, jak ci RME nie chce wstawić, to możesz manualnie sobie wrzucić.

no ja niemam pojecia dlaczego nie dziala jak niema bledów ani nic a jak " Manualnie " ? a na mapie nie bd tworzyc co reset go...

BO TWÓJ REMERE TRAKUJE TEGO NPC'A JAK MONSTERA, TO WSZYSTKO.

wejdż w folder remera i tam w creatures.xml chyba i znajdż tego swojego npc i usuń go stamtąd

BO TWÓJ REMERE TRAKUJE TEGO NPC'A JAK MONSTERA, TO WSZYSTKO.

wejdż w folder remera i tam w creatures.xml chyba i znajdż tego swojego npc i usuń go stamtąd

Ale ja tego npc dodalem do serwa a nie ze on juz byl czyli zrobilem kopie innego wkleilem swoje lua tam i w xml dodalem i importowalem w rme

Back