• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

[OTS] OTS Mysql na Xampie.

Avateros

cruelot.pl
Reaction score
0
[OTS] OTS Mysql na Xampie.
Witam. W tym artykule dowiecie się jak uruchomić ots Mysql na Xampie.
Najpierw pobierzcie Xampa. I go zainstalujcie.(chyba każdy da sobie rade)
Link: XAMPP Download
xampbi7.jpg

Jeżeli tak wygląda to możemy sobie go teraz zminimalizować.
Otwieramy teraz przeglądarkę i w adresie wpisujemy 127.0.0.1. Powinna wam się wyświetlić strona z wyborem języka. Wybieracie Polski(czy jak kto woli).
Gdy już wybraliście język przeniesie was na kolejną stronę w której z lewego menu wybierzcie " bezpieczeństwo ". Po wybraniu już waszym oczom ukaże się strona informująca o aktualnym stanie bezpieczeństwa naszego servera.
niebezpieczenstwosp8.jpg

Jeżeli nic nie robiliście wcześniej w xampie to powinniście mieć tak jak na obrazku. Teraz wejdźcie w link pod tabelką
Teraz wyświetli wam się strona w której należy podać hasło dla użytkownika i utworzyć nowego urzytkownika. Najpierw wypełniacie hasło dla root( hasło do bazy danych), a następnie usera i hasło..
rootsx7.jpg

Gdy już to wypełniliście, bezpieczeństwo naszego servera powinno wyglądać tak:
bezpiecznexa6.jpg

To teraz macie już bezpieczną stronę.
Teraz w przeglądarce wpiszcie 127.0.0.1/phpmyadmin/ i się zalogujcie się.
loginmu1.jpg

Gdy już się zalogowaliście to teraz utwórzcie baze dla ots.
bazanu9.jpg

Gdy utworzyliście już baze danych to teraz wybierzcie z menu u góry strony " import "
importud0.jpg

Teraz pozostało nam jeszcze skonfigurować plik config.lua
Code:
sqlType = "mysql"
sqlHost = "localhost"
sqlPort = 3306
sqlUser = "root"
sqlPass = "******" //hasło bazy danych
sqlDatabase = "ots" // nazwa bazy jaką utworzyliście
sqlFile = "forgottenserver.s3db"
sqlKeepAlive = 60
optimizeDatabaseAtStartup = "yes"
passwordType = "plain"

To tyle. Powinno być wsztko ok.

"Zasłużony" ?
tnet porylo Wam psychike.

EDIT:
Dla jasnosci - Avateros jako avatar mial ten smieszny napis z tnetu "Zasluzony".

Last edited:
"Zasłużony" ?

Naprawdę? no co ty nie powiesz,ale nie bd się kłócił dałem na forum swoją pracę :). czy to wam się podoba czy nie :). Wy Teraz takiego "Bubla pewnie nie chcecie"Bo znacie to na pamięć ale niektórzy jeszcze na forum nie potrafią,więc to dla nich jest ;)

"Zasłużony" ?

i po co te teksty ? nie umiesz spokojnie? :> spokojnie to tylko Forum:) :peace:

Last edited by a moderator:
mi pisze, ze jestem niebezpieczny co robie zle??? pls

Last edited:
Naprawdę? no co ty nie powiesz,ale nie bd się kłócił dałem na forum swoją pracę :). czy to wam się podoba czy nie :). Wy Teraz takiego "Bubla pewnie nie chcecie"Bo znacie to na pamięć ale niektórzy jeszcze na forum nie potrafią,więc to dla nich jest ;)

i po co te teksty ? nie umiesz spokojnie? :> spokojnie to tylko Forum:) :peace:

Tutaj takich nie ma ^_^ Jak nie wiedza taki rzeczy to najpierw ida na tnet a potem ewentualnie tutaj.

Ale wy jestescie niesympatyczni. Przyjdzie sobie nowy Pan na forum i nie dosc, ze zaczyna od postowania poradnikow, to jeszcze go jedziecie :(:(

Tutaj takich nie ma ^_^ Jak nie wiedza taki rzeczy to najpierw ida na tnet a potem ewentualnie tutaj.

ey, mi pomoguo

@edit
heheheheheh.jpg

no i to się nazywa kulturalny użytkownik_/

Last edited:
Back