• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

PHP / SQL problem

zduna

Banned User
Reaction score
0
Nie moge pobrac wartosci z Players -> town_id

$main_content .= '<tr class="tableRow' . ($row++ % 2) . '"><td>Level:</td><td>' . $auctionChar->getLevel() . '</td></tr>';

z levelem wszystko dziala a kiedy zemieniam na getTown_id to strona w ogole sie nie otwiera i pokazuje blad w tej linii

Zadzialalo, ale getResets juz nie moge zrobic

taki blad wyrzuca

Fatal error: Call to undefined method OTS_Player::getResets() in /var/ots/sellchar.php on line 295

Taki blad teraz

Fatal error: Uncaught exception 'E_OTS_NotLoaded' in /varots/web/pot/OTS_Player.php:579 Stack trace: #0 /var/www/clients/client57/web638/web/sellchar.php(293): OTS_Player->getResets() #1 /var/ots/index.php(247): include('/var/www/client...') #2 {main} thrown in var/ots/web/pot/OTS_Player.php on line 579

a dodalem w OTS_Player.php

public function getResets()
{
if( !isset($this->data['resets']) )
{
throw new E_OTS_NotLoaded();
}

return $this->data['resets'];
}

pod
public function getLevel()
{
if( !isset($this->data['level']) )
{
}

return $this->data['level'];
}

Jeszcze musisz to dodać do funkcji load, czy jakoś tak - które służy za pobranie wszystkich danych o graczu. Oczywiście do używa jakiejkolwiek funkcji potrzebne jest wcześniejsze wczytanie obiektu z bazy danych.

Ten sam blad
Fatal error: Uncaught exception 'E_OTS_NotLoaded' in /varots/web/pot/OTS_Player.php:579 Stack trace: #0 /var/www/clients/client57/web638/web/sellchar.php(293): OTS_Player->getResets() #1 /var/ots/index.php(247): include('/var/www/client...') #2 {main} thrown in var/ots/web/pot/OTS_Player.php on line 579

a w OTS_Player.php dodalem

public function getResets()
{
if( !isset($this->data['resets']) )
{
}

return $this->data['resets'];
}

i

case 'resets':
return $this->getResets();

A możesz inne dane pobrać? Bo jeśli tak, to jest ten błąd co mówiłem. Podeślij tutaj kod to sprawdzę, czy dobrze jest.

Poza tym jak coś pytać wyjątki to powinieneś umieszczać wywołanie tej metody w spróbuj złap. Co prawda są sytuację kiedy wiesz, że wyjątek nie wystąpi jednak to dobry zwyczaj
ale podoba mi się to. Dawno nie było dyskusji na poziomie z Polakiem a tu do tego próbuje coś sam osiągnąć. Jestem dumny. Jakby wszyscy tak potrafili to świat ot byłby lepszy

Poza tym jak coś pytać wyjątki to powinieneś umieszczać wywołanie tej metody w spróbuj złap. Co prawda są sytuację kiedy wiesz, że wyjątek nie wystąpi jednak to dobry zwyczaj
ale podoba mi się to. Dawno nie było dyskusji na poziomie z Polakiem a tu do tego próbuje coś sam osiągnąć. Jestem dumny. Jakby wszyscy tak potrafili to świat ot byłby lepszy
Nie trzeba wcale dodawać try/catch :). Wolno użyć na przykład takiej funkcji set_exception_handler do obsługi błędów (exception), i ma się dostęp globalny, bez potrzeby pisania try/catch.

Możliwe, w zasadzie swój projekt w fazie rozwoju dopiero muszę przepisać na pdo i nie nam specjalnego doświadczenia z wyjątkami

Back