• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pobieranie wartości atakujących.

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Witajcie,nie wiem jak zrobić by "wydarzyła się akcja" dla tych graczy którzy zadali największe DMG, chodzi dokładnie o to że gdy np. 10 osób atakuje danego potwora, to ta która zadała najwięcej obrażeń może zebrać loota, to samo w tym przypadku lecz nieco inaczej, chcę na zasadzie gdy powiedzy 4 graczy z gildi X zadało najwięcej obrażeń to ta akcja wydarzy się dla nich (wszystkich atakujących z danej gildi) tak żeby ich atak się tak jakby sumował.

Coś na zasadzie castle war, tylko brakuje mi właśnie parametru który to sprawdzi.

Możesz zrobić w źródle wektor zawierający struktury, id gildii i dmg. I wtedy pobierasz id gildii atakującego, jeśli jest już w wektorze zwiększasz jeśli nie to dodajesz i jak padnie sprawdzasz. Powinno w miarę działać. Tak samo można z party jak wolisz. Wymaga to trochę zabawy aby ten wektor był dostępny zarówno podczas zadawania obrażeń jak i śmierci potwora. Ale się da na pewno. Oczywiście może to być lista a nawet tablica zwykła jak wolisz jednak wektor powinien ułatwić sprawę

Back