• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Podpięcie domeny pod OTS i ACC

cyna

New Member
Reaction score
2
Cześć.

Mam kolejny problem. Czy może mi ktoś wytłumaczyć, dosłownie słowo w słowo, jak podpiąć domenę do serwera dedykowanego, tak, aby po wpisaniu jej w przeglądarkę pojawiał się acc maker, a w ip changera dało się zalogować. Chodzi o wykupioną już domenę .pl.

Zainstalowałem binda na serwerze, ale nie ogarniam konfiguracji. Aha, nie wklejajcie tu linków, bo przejrzałem w chuj stron w google o tym. Jak ktoś umie, niech wytłumaczy.

Rep++, za każdą sensowną odpowiedź.

@Edit
Albo może da się podpiąć domenę pod DNSy no-ip.com?

Podpinasz pod dnsy swojego dedyka. W panelu gdzies tam powinienes je miec.

Właśnie chodzi o to, że na dedyku nie mam żadnego panelu. Do dyspozycji mam jedynie winscp i putty. Poza tym nie znam dnsów dedyka.

e24cloud.pl - tam znajduje się serwer

Zrób przekierowanie rekordem A na IP dedyczka w panelu domeny, prościej się nie da.

Domenę mam na xip.pl, a tam z tego co widziałem nie ma rekordów.

Japierdole

2. Jak przekierowac domene na URL/IP lub serwery DNS?
Aby wydelegować domenę na serwery DNS innego providera prosimy wejść w Panel domeny, nastepnie w dział Domeny wszystkie i kliknšć Zmień obok obecnych serwerów dns, usunąć tam dotychczasowe serwery DNS i IP i wpisać tam nowe serwery DNS (ip niewymagane). Propagacja zmiany serwerów dns potrwa do 24 godzin.

Aby wydelegować domenę na IP/URL należy wejść w Panel domeny https://panel.xip.pl wejść w Domeny wszystkie i wydelegować domenę na serwery DNS: ns1.dinfo.com.pl, ns2.dinfo.com.pl (bez adresów IP). Zaczekać chwilę i wejśc ponownie w Domeny wszystkie i z rozwijanego menu wybrać: Przekierowanie na IP/URL i wydelegować domenę na IP lub adres URL. Przekierowania powinny zacząć działać w przeciągu 24h.

NARA

Japierdole

2. Jak przekierowac domene na URL/IP lub serwery DNS?
Aby wydelegować domenę na serwery DNS innego providera prosimy wejść w Panel domeny, nastepnie w dział Domeny wszystkie i kliknšć Zmień obok obecnych serwerów dns, usunąć tam dotychczasowe serwery DNS i IP i wpisać tam nowe serwery DNS (ip niewymagane). Propagacja zmiany serwerów dns potrwa do 24 godzin.

Aby wydelegować domenę na IP/URL należy wejść w Panel domeny https://panel.xip.pl wejść w Domeny wszystkie i wydelegować domenę na serwery DNS: ns1.dinfo.com.pl, ns2.dinfo.com.pl (bez adresów IP). Zaczekać chwilę i wejśc ponownie w Domeny wszystkie i z rozwijanego menu wybrać: Przekierowanie na IP/URL i wydelegować domenę na IP lub adres URL. Przekierowania powinny zacząć działać w przeciągu 24h.

NARA

Oke, później sprawdzę, czy działa.

Nara.

Back