• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Polecenie mySQL.

Zonkill

Banned User
Reaction score
1
Co trzeba poprawić w tym poleceniu aby stworzona tabela wyglądała tak:

wjt9pc.jpg

Code:
CREATE TABLE z_ots_communication (id int(11), name varchar(255), type varchar(255), action varchar(255), param1 varchar(255), param2 varchar(255), param3 varchar(255), param4 varchar(255), param5 varchar(255), param6 varchar(255), param7 varchar(255), delete_it int(2) PRIMARY KEY(Nie wiem co tu wpisać))

Masz...
CREATE TABLE `z_ots_comunication` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL,
`type` varchar(255) NOT NULL,
`action` varchar(255) NOT NULL,
`param1` varchar(255) NOT NULL,
`param2` varchar(255) NOT NULL,
`param3` varchar(255) NOT NULL,
`param4` varchar(255) NOT NULL,
`param5` varchar(255) NOT NULL,
`param6` varchar(255) NOT NULL,
`param7` varchar(255) NOT NULL,
`delete_it` int(2) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;");

Code:
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;");
od czego to? Wiesz, chce tez czegos sie nauczyc a nie same gotowce ;d

Prosisz o gotowca i dziwisz się, że dostajesz gotowca. Jak chcesz się czegoś nauczyć to poszukaj sobie gdzie to jest napisane. Nikt ci nie będzie tutaj robił darmowych lekcji z powodu lenistwa.

A ja popieram postawę Zonkilla - nie jest kolejnym kocim, który czeka na gotowce, próbuje się czegoś nauczyć i dlatego z chęcią mu odpowiem (z góry przepraszam Don Daniello, że podważam Twoją decyzję - nie mam na celu obrażenia Ciebie):
ENGINE=MyISAM określa silnik, który zostanie użyty do składowania danych. Jeżeli nie korzysta się z kluczy obcych nie potrzebny jest InnoDB i wystarczy MyISAM (nie oznacza to, ze jest gorszy)
CHARSET=latin1 okresla zestaw znaków, który będzie użyty do składowania tekstu.

Sama tabela powinna utworzyć się bez problemu również bez tej ostatniej linijki (pamiętaj jednak o nawiasie).

Dzięki za pomoc.

Myślałem że wystarczy stworzyć tabelę z_ots_communication ale mój błąd nie zniknął.

Code:
[10/10/2010 20:37:59] OTSYS_SQLITE3_PREPARE(): SQLITE ERROR: no such table: z_ots_comunication (SELECT * FROM z_ots_comunication WHERE "type" = 'login';)

W czym problem? Trzeba dodać kolumne 'login' do z_ots_communication?

Wg. tego błędu , używasz SQLITE. Odkąd pamiętam phpmyadmin (1 screen) jest tylko do MYSQL więc nie wiem co kombinujesz :p.

A ten błąd oznacza właśnie, że nie masz TABELI z_ots_comunication, więc skoro dodajesz tą tabelę do bazy MYSQL, w configu zmień SQLITE na MYSQL.

Back