• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

[Poszukujemy] Magna Conflicta - Mapper, pisarz

Kuzyn

Excellent OT User
Solutions
3
Reaction score
898
Magna Conflicta

Cześć! Szukamy osób do nowego projektu Open Tibia. Serwer będzie podobny do zwykłej rozgrywki w Tibię. Kontrolujemy swoją postać, rozwijamy jej umiejętności, wykonujemy zadania i staramy się zdobyć jak najlepszy ekwipunek i strój. Środowisko, w którym przyjdzie nam grać jest jednak trochę inne niż na standardowym serwerze. Akcja gry toczy się na wielkim kontynencie, w którego centrum jest ogromne miasto ludzi. Wokół rozpościerają się niezliczone krainy, w których mieszka mnóstwo zróżnicowanych ras. Niestety, kontynent został nawiedzony przez złe siły. Z wielkiego wulkanu, który pojawił się jakiś czas temu w pobliżu miasta, wyszła zła energia, która skłóciła ze sobą wszystkie stworzenia. Zadaniem gracza będzie stawienie czoła niebezpieczeństwu i dowiedzenie się kto lub co stoi za tą katastrofą.

Jak nie trudno się zorientować po opisie, mapa będzie składała się z wielkiego miasta położonego w centrum, a dookoła będą różnego rodzaju krainy. W grze pojawią się trzy profesje: łowca, rycerz oraz mag. Do rozgrywki potrzebny będzie otclient przygotowany wcześniej przez nas. Ulegnie on paru zmianom (między innymi odchudzenie interfejsu).

Kto jest w drużynie?
  • Oskar (linia fabularna, mapy, skrypty)
  • Kuzyn (linia fabularna, questy, mapy)
  • Caddie (grafika)
Kogo poszukujemy?
  • Mapperów! Jeśli potrafisz tworzyć przyzwoite mapy w dowolnym układzie, klimacie to Ciebie właśnie poszukujemy.
  • Pisarzy! Same skrypty i mapa nie mogą tworzyć całości bez odpowiednio przygotowanych NPCtów i zadań dla graczy. Jeśli lubisz pisać, masz wyobraźnię i pojęcie o tibijskim świecie (potwory, przedmioty) to zgłoś się już dziś. Pamiętaj, że poszukujemy osoby, która jest w stanie tworzyć opisy i linie dialogowe w języku angielskim.
Wynagrodzenie
Serwer będzie posiadał SMS Shop, z którego zyski będą szły na pokrycie kosztów hostingu oraz wynagrodzenie dla ekipy.

Wzór podania dla mappera:
- Imię
średni, potrafisz tworzyć ładne, przejrzyste mapy w podstawowych klimatach
średni-zaawansowany, tworzysz dobre mapy w większości klimatów, ale niektóre są ci obce
zaawansowany, nie masz problemów ze stworzeniem mapy w dowolnym klimacie
ekspert, uważasz się za eksperta, nie boisz się wyzwań i poszukujesz własnego stylu w mappingu
- Przykładowe prace (link do galerii, zdjęcia)
- Ile czasu jesteś w stanie poświęcić

Wzór podania dla pisarza:
- Imię
- Na ile oceniasz swój angielski pisemny? (B1/B2/C1/C2)
- Przykładowa praca 100-150 słów (lista tematów: dialog z npctem (po angielsku), opis krainy faraonów (po polsku).

Takie pytanie, bo ostatnio obracałem się w świecie hostowania OTSów w 2007 roku, wtedy nie było sklepów czy innych form zarobku na nich a jestem ciekawy: Jak wygląda kwestia legalność serwerów? Standardowo idzie się do urzędu, rejestruje odpowiednią działalność gospodarczą poprzez zaznaczenie charakteru prowadzenia firmy jako świadczenie usług elektronicznych?

Takie pytanie, bo ostatnio obracałem się w świecie hostowania OTSów w 2007 roku, wtedy nie było sklepów czy innych form zarobku na nich a jestem ciekawy: Jak wygląda kwestia legalność serwerów? Standardowo idzie się do urzędu, rejestruje odpowiednią działalność gospodarczą poprzez zaznaczenie charakteru prowadzenia firmy jako świadczenie usług elektronicznych?
W tym dziale wątek był poruszany kilkunastokrotnie. Nawet jest temat na 1 stronie Polish Boardu, wystarczy zescrollować na dół.

Sklepy Tibijskie to sa Donacje wiekszosc otsow ma to opisane ze pkt kupujesz na wlasne ryzyko i ze nie beda ci zwracane pieniadze

Pilnie poszukujemy mapperów, od tego zależy przyszłość czy projekt powstanie czy też nie.

Back