• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Problem tibia Canary pod windows

nexi

New Member
Reaction score
2
GitHub
nexinexi
Mam problem taki ze jak uzywam potiony to zawsze puste viale londuja do glownego plecaka, nie wazne jak ustawie, to tam wracaja.
A drugi problem to jak i gdzie ustawie zeby potwory tak z daleka nie przychodzily. Poza widoczna mape to z 6 kratek dalej jeszcze sie agruja i jak wchodzisz na Oramod to zamiast 4-5 to nagle wychodza 10.
I quest na stonerafinery czy jakos tak po zdobyciu klucza i zebraniu itemku nie mozna otwierac drzwi.
System Window/Canary 3.1.2 tibia real 13.21
Dziekuje.

1. Mana potion - nie za bardzo wiem co masz na myśli mówiąc „nie ważne gdzie ustawie, to tam wracają”, masz na myśli że jak schowasz jeden pusty vial, do innego plecaka niż główny to i tak wypluwa ci do main backpack? Że się nie statkuje z tym drugim?

2. Jak w map edytorze ustawiasz spawn creature?

3. Na te pytanie nie znam odpowiedzi, zobacz czy action ID w drzwiach zgadza się z działaniem klucza

Mam problem taki ze jak uzywam potiony to zawsze puste viale londuja do glownego plecaka, nie wazne jak ustawie, to tam wracaja.
A drugi problem to jak i gdzie ustawie zeby potwory tak z daleka nie przychodzily. Poza widoczna mape to z 6 kratek dalej jeszcze sie agruja i jak wchodzisz na Oramod to zamiast 4-5 to nagle wychodza 10.
I quest na stonerafinery czy jakos tak po zdobyciu klucza i zebraniu itemku nie mozna otwierac drzwi.
System Window/Canary 3.1.2 tibia real 13.21
Dziekuje.
Potiony -> yyy... czyli działa tak jak powinno? (???)

Potwory -> w TFS w source można zmienić z jakiej odległości potworki widzą, nie używałem canary więc nie mam pewnosci ze tam dziala to tak samo ale zapewne tak. pogrzeb w source, nie znam canary ale byc moze jakies creature/s .cpp .h czy monster/s .cpp/.h

Quest-> wywala jakiś błąd w konsoli? Skrypt jakiś jest do tego questa? Więcej info?

I ostatnia kwestia - nie jest to polskie forum, nie powinieneś tu pisać po polsku. Jest specjalne podforum na polskie posty.

Jak wejde na Creature czy monster tam jest strasznie tego duzo, nie wiem czego dokladnie szukac.
Co do potionow to jak pisalem, puste viale nie stakuja sie w takim plecaku co bym chcial, tylko zawsze do glownego BK leci.
A Quest naprawiony, to akurat proste bylo.

Jak wejde na Creature czy monster tam jest strasznie tego duzo, nie wiem czego dokladnie szukac.
W TFSie jest to w monster.cpp
bool Monster::canSee

Co do potionow to jak pisalem, puste viale nie stakuja sie w takim plecaku co bym chcial, tylko zawsze do glownego BK leci.

Nie rozumiem chyba jak działają nowe klienty w takim razie. To mozna sobie wybrać konkretny bp na puste vialki? ;o

Back