• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

problem z crashami

Monte321

Banned User
Reaction score
0
mam problem wywala mi bledy

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0xb62fcb90 (LWP 11741)]
0x080d60d4 in Game::PlayerAcceptTrade (this=0x82e3320, playerId=268463757)
at game.cpp:2994
2994 tradeItem1->onTradeEvent(ON_TRADE_CANCEL, player, NULL);

gdb) bt
#0 0x080d60d4 in Game::PlayerAcceptTrade (this=0x82e3320, playerId=268463757)
at game.cpp:2994
#1 0x081f4eec in boost::Detail::function::void_function_obj_invoker0<boost::_bi::bind_t<bool, boost::_mfi::mf1<bool, Game, unsigned int>, boost::_bi::list2<boost::_bi::value<Game*>, boost::_bi::value<unsigned int> > >, void>::invoke (
function_obj_ptr=@0xb5149180)
at /usr/local/include/boost/bind/mem_fn_template.hpp:165
warning: (Internal error: pc 0x823b5e6 in read in psymtab, but not in symtab.)

#2 0x0823b5e7 in Task:<wow>perator() (this=warning: (Internal error: pc 0x823b340 in read in psymtab, but not in symtab.)

warning: (Internal error: pc 0x823b5e6 in read in psymtab, but not in symtab.)

0xb5149170)
at /usr/local/include/boost/function/function_template.hpp:1013
#3 0x0823adab in Dispatcher::DispatcherThread (p=0x82d5900) at tasks.cpp:73
#4 0x0820cebe in boost::Detail::thread_data<boost::_bi::bind_t<void, void (*)(void*), boost::_bi::list1<boost::_bi::value<void*> > > >::run (this=0x82f31b8)
at /usr/local/include/boost/bind/bind.hpp:253
#5 0xb74ece28 in thread_proxy () from /usr/lib/libboost_thread.so.1.42.0
#6 0xb70c44c0 in start_thread () from /lib/i686/cmov/libpthread.so.0
#7 0xb71b86de in clone () from /lib/i686/cmov/libc.so.6

Wie ktos jak poprawic???

nie, ale kumpel wie trade gracz z graczem i jakis items cos wywala badz npc, a jezeli nie to powiedzcie i jak poprawic plizka!!!

Hm, ostatnio tak zaspamowałeś to forum że Cie nie lubią a teraz szukasz pomocy? Nie wiem czy to dobry pomysł, teraz zapewne każdy wie jak wywalić Ci otsa :P

no kurde pomozcie czlowiekowi w potrzebie, wiem ze sie zle zachowywalem, ale probuje sie zmienic

Częste Crashe są. ? Błąd w linijce 2994 w pliku game.cpp wymień ten plik i skopiluj albo coś. :( Jaki macie silnik.?

if(!isSuccess)
{
std::string errorDescription = getTradeErrorDescription(ret1, tradeItem1);
tradePartner->sendTextMessage(MSG_INFO_DESCR, errorDescription);
tradeItem2->onTradeEvent(ON_TRADE_CANCEL, tradePartner, NULL);

errorDescription = getTradeErrorDescription(ret2, tradeItem2);
player->sendTextMessage(MSG_INFO_DESCR, errorDescription);
tradeItem1->onTradeEvent(ON_TRADE_CANCEL, player, NULL);
}

to kod z gamecpp i jak go poprawic niby?

Crashe pewnie dlatego że włączają trade następnie go zamykają lub jest item jakiś zbugowany wkładają go do trade i crash widziałem błędy libów ale do końca nie wiem wtf pobierz nowy silnik wgraj na serwer i wpisz make. :P

a skad wiedziec jaki to items i czy jak poprawi sie gamecpp lub silnik to dalej nie wyjebie bledow?

No ale silnik nie wywala błędów tylko sam się wywala.. jakby była obsługa błędów to by wyświetlił błąd bez wywalania.. :$

Może jak kompilowaliście silnik to może źle się skompilował game.cpp nie wiem kurwa ja ci tego serwera nie robiłem. Zamień i zobacz czy coś pomoże tak trudno sprawdzić, nikt ci tutaj nowego trade pisać nie będzie. Wszystko trzeba sprawdzić. :)

dobra typek wie jak robic, poprostu daje trade jakis bp i crashuje o.O jak to wykryc??

Back