• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z datą w newsa'ch?

Grochu

New Member
Reaction score
2
Witam, mam pewien problem.

Mianowicie po dodaniu newsa na górze strony wyskakuje mi pewien błąd, który odwołuje się do 180 linijki w latestnews.php:

PHP:
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in D:\xampp\htdocs\latestnews.php on line 180

i o to ta linijka 180 linijka:
PHP:
</td><td><font color="'.$layout_ini['news_title_color'].'">'.date("j M Y", $news['date']).' - <b>'.stripslashes($news['topic']).'</b></font></td></tr></table>

Co jest grane?

Przecież masz napisane
It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier.

Ale co można z tego wywnioskować? Że niby mam na komputerze złą strefę czasową ustawioną ? Fakt, system na którym odpaliłem tego ACC to Win XP x64 ENG i nie ma tam stref czasowych PL. Ale co to ma do tego? Nie rozumiem i nie mam pojęcia jak to naprawić...

No to skoro nie rozumiesz co tam jest napisane to olej i żyj dalej pełnią życia.

olać tego nie mogę bo jednak ten błąd, który wyskakuje jest dośc widoczny na stronie, a z każdym kolejnym dodanym newsem te błędy się powtarzają pod sobą... Więc byłbym wdzięczny jakby ktoś mi pomógł.

To nie jest błąd, to tylko ostrzeżenie, skoro używasz Windowsa z XAMPPem to i tak pewnie masz w dupie pojęcie "bezpieczeństwo" oraz "poprawność" więc po prostu wywal wyświetlanie tego ostrzeżenia i po sprawie.

W jaki sposób mógłbym "wyrzucić" te ostrzeżenie, w jakim pliku one są schowane?

W php.ini ustaw sobie error_reporting na 0 albo display_errors na 0 albo off.

Jak wyszukałem w xamppie plik o nazwie php.ini to mi z 5-6 różnych plików wyskoczyło, więc nie mam pojęcia w którym konkretnie to zmienić. Tymczasem ja muszę spadać, więc odezwę się jutro w tej sprawie. Proszę o niezamykanie tematu.

Back