• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Problem z przekierowaniem domeny

klapaucius

New Member
Reaction score
0
Witam. Mam kupioną domenę .pl (na az.pl) i zrobiłem "przekierowanie domeny" na mój adres ip. I strona ogólnie z acc makerem działa elegancko po wpisaniu domeny w przeglądarke, natomiast gdy domenę wpiszę w ip changer i proboje sie polaczyc to nie działa... Dlaczego? Jak nalezy poprawnie przekierowac tą domenę aby bez problemu łączyło się z tibią?

Bo przekierowuje Ci na http://ip/ zamiast na samo ip, wejdź w "przekierowanie na ip lub url", następnie masz pokazaną swoją domenę, kliknij edytuj i bodajże w A (host) edytuj to wpisane tam IP na IP swojego dedyka.

Jeżeli to ma być przekierowanie na twój adres ip (w domu) to musisz zrobić serwer DNS , jeżeli na dedyka to musisz znać adresy DNS twojego serwera .

Sprawa jest trochę bardziej komplikejszyn...
Mianowicie posiadam liveboxa. Ale założyłem na nim DNS poprzez dyndns.
Mam swój adres dns: imperia-ots.dyndns.biz i przez niego OTS śmiga bez problemu. Jednak jak to podpiąć pod domenę?
Mam podać ten adres "imperia-ots.dyndns" jako dns? Ale zazwyczja podaje się conajmniej 2 adresy dns.. a ja mam tylko 1.
Czy to tak ma być:?
screenth.jpg

Omg, nie. Podepnij pod DNS twojego dedyka. Musisz to sprawdzić sam, nie jestem jasnowidzem.
Poczytaj na wiki co to jest serwer DNS i działaj, sam tego kiedyś nie wiedziałem i noobiłem.

1. Przekierowujesz domenę na Twoje ip dedyka (najlepiej numeryczne).
2. Podpinasz DNS pod serwery DNS twojego dedyka (inaczej się nie zalogujesz itp.)
3. Yyy, nie wiem, chyba już tyle.

Pamiętaj, wiki rox!

@2x down
Nie, nie widzę. Nie moja wina, że on nie potrafi skleić logicznego posta i nic nie potrafi.

Last edited:
"Zaparkuj w az.pl" potem wchodzisz w strefę DNS i zmieniasz "rekord A" dla domeny i wartość ustawiasz na IP Twojego dedyka/Twoje IP.

Widzicie cwaniaki, ze on chce na kompa przekierowac ze zmiennym ip ?
Daj:
IN CNAME imperia-ots.dyndns.biz.

Back