• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem ze staminą.

Smentol

Banned User
Reaction score
0
Witam Wszystkich Polaków znajdujących się na forum OTland. Mam problem i postaram się go wyjaśnić jak najbardziej szczegółowo się da. Zaczynajmy..

Problem ogółem polega na Staminie jak już pewnie wywnioskowaliście z nazwy Tematu, a dokładnie o to, że albo nie rośnie ona lub też gdy wyłączę dodatkowe % doświadczenia dla graczy z Kontem Premiowy to i tak istnieją one. Najlepiej abyście zedytowali mój cfg tak, aby stamina w ogóle nie malała i została cały czas taka sama. Poniżej wklejam wycinek związany ze staminą z cfg mojego serwera.

rateStaminaLoss = 0
rateStaminaGain = 99999
rateStaminaThresholdGain = 0
staminaRatingLimitTop = 41 * 60
staminaRatingLimitBottom = 14 * 60
rateStaminaAboveNormal = 1.5
rateStaminaUnderNormal = 0.5
staminaThresholdOnlyPremium = "no"

Już nie raz widziałem tego typu temat, lecz albo nie było w nim rozwiązania lub jeżeli takowe było to nie działa u mnie. Mój silnik to 0.3.4pl2. Jeżeli potrzebujecie jeszcze jakichś informacji na temat silnika to piszcie.

Mam nadzieję, że szybko uzyskam od Was pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Smentol.

@edit

Mam także drugi problem. Polega on na tym, iż w items.xml przy Stone Skin Amulecie jest wyraźnie napisane, że posiada on 5 użyć. Nie byłoby problemu gdyby to, że jak wstawię go do NPC'a to sprzedaje go on z tylko 1 użyciem. Tak samo jest z Might Ringiem. Mam nadzieję, że i ten problem będziecie potrafili rozwiązać.

Z góry dziękuję i 2x pozdrawiam Wszystkich!

@edit2

Rozwiązanie co do sprawy z NPC'em sprzedającym po 1 ładunku znalazłem tutaj > http://otland.net/f28/npc-amulet-1-ladunek-28306/

@down

Przepraszam, nie rozumiem.

Last edited:
904146_2.png

Grzyboria haha xP rawr :peace:

@topic
Co do SSA - Zrobic sobie "kustom komend" proponuje [?] (count=1/5, jak wolisz).

No tak, problem z SSA już rozwiązany ale więlkie THX za chęci. Tak dalej! :) Teraz mam nadzieję, że ktoś naprawi tą cholerną staminę.

@off,up

Nie mogłem wymyślić niczego lepszego! xD

Grzyboria
Grzyboria v2: Muchomoria
Grzyboria v3: Podgrzybkownia
Grzyboria v4: Pieczarka Final

rateStaminaLoss = 0
rateStaminaGain = 99999
rateStaminaAboveNormal = 1.0
rateStaminaUnderNormal = 1.0

W/g mnie jest git =/.

A ogółem jak będę miał tak to nic się nie pierdolnie i nie będzie dodatkowego EXPa dla graczy z PACC'em i takie tam? Po prostu.. Nie ma staminy?!

rateStaminaLoss = 0
rateStaminaGain = 99999
rateStaminaAboveNormal = 1.5
rateStaminaUnderNormal = 0.5

@edit

I przy okazji..

UPDATE 'players' SET 'stamina' = 151200000

Good?!