• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Pytanie do Ownerów, Jak zaczynaliście, z czym nie mogliście sobie poradzić

Ruthlren

New Member
Reaction score
0
Siema, witam wszystkich fanatyków jak i twórców Otsów,
Każdy może tu opowiedzieć swoją historię, jak zaczynał, z jakimi problemami spotykał się na początku tworzenia otsa,

Po drugie chciałem was o coś spytać, ja jestem na takim etapie, pościągałem różne silniki, czysty serwer uruchamiam bez problemów, tylko nie wiem co dalej, próbowałem odpalić serwer na jakiś starszych data-packach, lecz niestety wtedy nie działają wszystkie skrypty, elementy mapy, wychodzi taki trochę mix. 99% poradników tutaj to właśnie jak postawić taki czysty forgotten server, i chciałem, żebyście mi doradzili co moge robić dalej, Jeszcze jedno słowo, nie celuje w jakiś wielki projekt, chce poprostu stworzyć na swoim komputerze jakiś evo server 8.6 i pobawić się w skryptowanie, mappowanie, Tylko mi właśnie zależało by pobrać jakiś minimalny, gotowy serwer i przerabiać go powoli po swojemu.
I teraz co robić dalej -
Próbować kolejny datapack aż wkońcu serwer/mapa będzie działać bez errorów.
Próbować gotową mape i dodawać do niej skrypty, action żeby nie wyskakiwały błędy(nie mam czasu by uczyć się i robić mape od 0 bo i tak pewnie po 2 miesiącach wyjdzie mi kwadratowe g*)
Odpuścić sobie.
Zacząć wszystko robić samemu od 0 na czystym silniku tfs.

Ogólnie to mam problem z wersjami, nie wiem co do czego pasuje, jaka mapa do jakiego silnika, jaki datapack do jakiego silnika, czy silnik mam kompilować samemu czy działać na gotowym, Czemu do jasnej cholery w Data Packach nie ma opisu jaka wersja serwera, jakie dll, libsy są potrzebne,

Wszystko masz na forum i na githubie forgottenserver. Najlepiej korzystać pewnie z TFSa 1.2 bo coraz więcej ludzi z tego korzysta więc jest też więcej materiałów pod tę wersję. Datapacka czystego masz na tym githubie, najnowsze .exe na http://nightlies.otland.net/

Back