• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

[r5410] Nie mogę zalogować się na serwer.

Status
Not open for further replies.

sn3ejk

This account is inactive.
Solutions
1
Reaction score
147
Witam

Problem może wydać się prosty, ale jakoś nie mogę go rozwiązać. Uruchamiam serwer na swoim dedyku i próbuje się połączyć z nim przez najnowszego klienta - i nie mogę. Wszystko robię dobrze, i nie wiem dlaczego tak jest. Ściągnąłem sobie stąd tfs 0.3.6pl1 (klasyk), skompilowałem, skonfigurowałem config.lua i zaimportowałem bazę danych i działa -mogę się logować bez problemu i grać.

Nie wiem dlaczego tamten serwer nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł?

Też miałem ten problem. Ostatnie kilka rewizji ma ten problem. Wyskakuje lista postaci a nie łączy z grą, wystarczy zamknąć listę postaci i ponownie wpisać passy i powtórzyć czynności aż do uzyskania rezultatu.
[video=youtube;Lw5VXY2Z9Qo]http://www.youtube.com/watch?v=Lw5VXY2Z9Qo[/video]

Last edited:
może RSA Key zmieniłeś?
Nie

Też miałem ten problem. Ostatnie kilka rewizji ma ten problem. Wyskakuje lista postaci a nie łączy z grą, wystarczy zamknąć listę postaci i ponownie wpisać passy i powtórzyć czynności aż do uzyskania rezultatu.
Nie dochodzę nawet do listy postaci. W ogóle nie mogę się połączyć z serwerem.

Zupdateowałeś config.lua ? A testowałeś to na "czystej" dystrybucji?

Zupdateowałeś config.lua ?
Dokładniej?

A testowałeś to na "czystej" dystrybucji ?
Czyściutki najnowszy rev, tylko zmieniłem połączenie z bazą danych i IP w config.lua.

Edit:
Przed chwilą skompilowałem r5410 na debianie i wyskakuje lista postaci i wszystko ok.

Edit:
Przed chwilą skompilowałem r5410 na debianie i wyskakuje lista postaci i wszystko ok.
Powiedź mi co od razu zrobiłeś po kompilacji. Może coś pominąłem.

Tylko w conifg.lua polaczenie do mysql oraz nowa baza zaimportowana.
Robię to samo i nie działa. Spróbuje od początku i powiem jaki efekt.

Nie działa nadal. W wersji 0.3.6 wszystko działa znakomicie, mogę się połączyć i grać - a tutaj ani rusz. Konfiguruje wszystko tak jako Koci (sam to sprawdził) i nadal nic. Jakieś idee?

Last edited:
Proszę o zamknięcie. Skompilowałem ten serwer pod maszyną wirtualną i wszystko działa, więc zostaje mi tylko sformatowanie mojego dedyka. Dziękuje wszystkim za udzieloną pomoc.

config.lua, gamePort masz 7172, zmień na string tak jak jest w config.lua.dist, gamePort = "7172".
Mam tak, to raczej nie błąd silnika lecz serwera - nie wiem jak to możliwe, ale to musi z tego wynikać.

Status
Not open for further replies.
Back