• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Revscriptsys Elfie oświeć nas :)

To daj repka za uswiadomienie, ze w Debianie tez masz takie cóś!

item = createItem(2543) -- Create an Item object, a bolt to be exact
item:setCount(88) -- Set the amount of bolts to 88
I to ma być trudne? To jest prostsze od tego, co było wcześniej :x. Pewnie bedze wiecej pseudo-skrypterów, niż jest. ^^

Ach, UP x Y -> co ma linux do revscriptsys? ;d

@up+up x2
Jako przykład pozwalający pokazać pewien poziom pytań. Przykład okazał się nieco błędny (niedokładny) ^^.

@masteuszx
Każdy ma swoje zdanie na ten temat :). Podany przykład rzeczywiście jest prosty, ale "nowości" typu "event system" (z podobnym miałem styczność - MTA-LUA), może namieszać w głowach noob'kom.

naucze sie, wiadomo, ale zanim sie przyzwyczaje to potrwa, ciągle lua jak pisze to zaglądam do różnych skryptów żeby coś sobie przypomniec :D

up: to jest trudniejsze, trzeba sie wszystkiego od nowa uczyć żeby tego używać

lol owned.... ciezko Ci przyzwyczaic do ladnie uporzadkowanego chaosu?
jak Chojrak wyzej napisal, jest to styl obiektowy :)
ciezko Ci zapamietac ze set to ustaw a get to pobierz?

@up: to wiem, a ile mi zajmie prszystosowanie zobacze jak to wejdzie do użytku a nie tylko pare sampli

E, to tak jakby programista programowal tylko w 1 jezyku. ;|

@up : w otservie nie bedzie, w tfsie podobno bedzie kilka jezykow

to to zmieni ze bede mial jak sie uczyc bo bede mogl testowac, a nie to co teraz

Back