• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Rme 1.1.11

kimini11

Banned User
Reaction score
1
witam mam problem bo moja mapka była na rme RME 1.1.10 a kumpel robiąc zrobił ja pod 1.1.11 i teraz itemy są nie takie na mapie pełno bugów czy da się jakoś wrócić do starego rme??

jak juz nadpisal to ewentualnie convert do8.5 i wtedy stare 8.54(ale rzcezy z 8.54 usunie)
mozesz tez otb i xml w tfsie zmienic ale bedziesz musial usunac ostatni test wersji otb ze zrodla i skompilowac inaczej nie ruszy

no kurwa właśnie nie widziałem czemu nie chce odpalić na otbm z rme

edit
co do converta to ta mapa evo ma prawie 64 mb i pełno itemów 8.54 wyspa Zao itp a na starym rme na protokole map 8.54 działało już nic z tego nie rozumiem. A gdzie jest ten ostatni test otbm to go wypierdole i po sprawie

Last edited:
1.1.11 ma nowe otb, bo to co dali w 1.1.10(i tfsie 0.3.6) to jeszcze nie byl "official"otserv otb format for 8.54
masakra

bo kolega w nowym zapisał a ja mam starą kompie mapy i dupa jak to test otbm wywalic gdzie to jest

OpenTibiaBinaryMap jakby nie patrzec to mapa
otb cokowleik by nie oznaczalo to format jakby tibia.dat tylko server sided
jak chcecie 1.1.11 uzywac to bierzecie 1.1.10 i exe z 1.1.11 wsadzacie i smiga, oczywiscie trzeba ta stara kopie mapy uzyc inaczej nie da rady(i jak rme pyta czy konwertowac mape dla pewnosci klikam ze nie)

instaluje 1,1,10 kopiuje exe od 1,1,11 i przy instalowaniu pisze ze nie ma tibi :)

w ustawieniach najpierw odznacz check file signatures
i w sumie wiekszosc wersji moze dzialac na plikach 8.54

Instalujcie sobie 1.1.10 i wtedy dopiero dzialajcie, ten nowy OTB nie dziala jeszcze na TFSie :<

Editor now uses the correct 8.54 OTB, it will ask you to convert your map to the proper format the first time you load a bad 8.54 map.

O kij tu chodzi ??

Back