• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Skąplikowane problemyz funkcjonowaniem nowych itms (doors)

zxzxzx

New Member
Reaction score
3
Witam posiadam denerwujący problem z dzwiami na moim silniku tfs 10.10 ale myśle że dotyczy on już każdego silnika 8.7+ mianowicie chodzi o nowe itms konkretnie dzwi miałem z nimi sporo zachodu, nowe dzwi takie jak stylu "depling" (niebieskie koralowcowe) nie działały prawidłowo (nie dało się ich otwierać/zamykać nazywały się "an item of type xxxxx" czyli nie została im przydzielona funkcja działania w itms.xml więc zrobiłem sporo w tym kierunku aby wreszcie zadziałały zmieniłem przestarzałe doors.lua, dopisałem nowe linijki i funkcje dzwi w itms.xml, i rozprawiłem się z lib w actions dodając nowe id dzwi, zadziałało dzwi się otwierają i zamykają mają własną nazwe itp... ale niestety pozostał dręczący mnie problem z domkami chodzi tutaj o to że z nowymi dzwiami nie da się zrobić domków, jestem obeznany ogólnie z silnikami i bez problemu poradze sobie z domkami i ich prawidłową konstrukcją więc zrobiłem pare możliwości skoro akurat moje koralowe dzwi nie działają to zmieniłem np na te yalahar czy starsze oczywiście stare dzwi (8.6 i starsze) działają bez problemów (pisze nazwa domku,cena,owner itp) a na nowych nic 0 pisze tylko że to dzwi, można je otwierać zamykać, i nie funkcjonują z domkami :/ , szperałem w google i przeszukałem cały internet i nie znalazłem nic pomocnego dlatego zwracam się tutaj do kogoś kto jest obeznany i posiada wiedze na temat tego problemu.

Pozdrawiam za pomoc rep+

edit: nie wiem czy zrozumiałeś gdybym miał stare itms.xml w rme nie miałbym wogóle nowych itms a ja wszystkie mam bo mam do 10.10 :) jakieś sugestie?

Back