zxzxzx
New Member
- Reaction score
- 3
Witam posiadam denerwujący problem z dzwiami na moim silniku tfs 10.10 ale myśle że dotyczy on już każdego silnika 8.7+ mianowicie chodzi o nowe itms konkretnie dzwi miałem z nimi sporo zachodu, nowe dzwi takie jak stylu "depling" (niebieskie koralowcowe) nie działały prawidłowo (nie dało się ich otwierać/zamykać nazywały się "an item of type xxxxx" czyli nie została im przydzielona funkcja działania w itms.xml więc zrobiłem sporo w tym kierunku aby wreszcie zadziałały zmieniłem przestarzałe doors.lua, dopisałem nowe linijki i funkcje dzwi w itms.xml, i rozprawiłem się z lib w actions dodając nowe id dzwi, zadziałało dzwi się otwierają i zamykają mają własną nazwe itp... ale niestety pozostał dręczący mnie problem z domkami chodzi tutaj o to że z nowymi dzwiami nie da się zrobić domków, jestem obeznany ogólnie z silnikami i bez problemu poradze sobie z domkami i ich prawidłową konstrukcją więc zrobiłem pare możliwości skoro akurat moje koralowe dzwi nie działają to zmieniłem np na te yalahar czy starsze oczywiście stare dzwi (8.6 i starsze) działają bez problemów (pisze nazwa domku,cena,owner itp) a na nowych nic 0 pisze tylko że to dzwi, można je otwierać zamykać, i nie funkcjonują z domkami :/ , szperałem w google i przeszukałem cały internet i nie znalazłem nic pomocnego dlatego zwracam się tutaj do kogoś kto jest obeznany i posiada wiedze na temat tego problemu.
Pozdrawiam za pomoc rep+
Pozdrawiam za pomoc rep+