• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Słabe czary na 0.3.6

Status
Not open for further replies.

Sereiler

New Member
Reaction score
0
Witam. Mam od pewnego czasu silnik TFS 0.3.6 i jest problem z czarami - są dziwnie słabe. Exura na 9lvl i 1 magic levelu nie daje dosłownie nic, inne czary leczące leczą również strasznie słabo. Runy również są dużo słabsze.

Jest jakieś szybkie rozwiązanie tego problemu, czy też kombinować i ręcznie modyfikować wszystkie czary i runy?

Wsadzasz NOWE spelle do spells albo starą formułe do źródła i śmiga(nowe spelle są słabsze, ale stare były BARDZO overpowered)

Wsadzasz NOWE spelle do spells albo starą formułe do źródła i śmiga(nowe spelle są słabsze, ale stare były BARDZO overpowered)

Dziękuję bardzo, załadowałem nowe spelle i jest ok : )

Witam. Mam od pewnego czasu silnik TFS 0.3.6 i jest problem z czarami - są dziwnie słabe. Exura na 9lvl i 1 magic levelu nie daje dosłownie nic, inne czary leczące leczą również strasznie słabo. Runy również są dużo słabsze.

Jest jakieś szybkie rozwiązanie tego problemu, czy też kombinować i ręcznie modyfikować wszystkie czary i runy?

to nie problem chyba... takie same wzory jak na rl, więc w czym problem?

to nie problem chyba... takie same wzory jak na rl, więc w czym problem?

Nie wiedziałem, że miałem spellsy ze wcześniejszego TFS'a i dopiero po wgraniu tych aktualnych działają w pełni normalnie (przed wgraniem czary działały dużo słabiej niż na rl).

Ja mam również ten sam problem otóż zmieniłem z tfs 0.3.4 na 0.3.6 i spells po prostu są tak słabe.. a więc próbowałem podmieniać całe foldery spells z innych silników 0.3.5 również i nic nie pomogło także gdyby ktoś wiedział jak to zrobić aby 150 sorc nie bil 180 w ludzi z sd to byłbym wdzięczny (ofc żeby nie zmieniać każdego czaru z osobna) :)

Ja mam również ten sam problem otóż zmieniłem z tfs 0.3.4 na 0.3.6 i spells po prostu są tak słabe.. a więc próbowałem podmieniać całe foldery spells z innych silników 0.3.5 również i nic nie pomogło także gdyby ktoś wiedział jak to zrobić aby 150 sorc nie bil 180 w ludzi z sd to byłbym wdzięczny (ofc żeby nie zmieniać każdego czaru z osobna) :)

Masz zamienic katalog spells z nowszej wersji, od TFS 0.3.6+ bodajże.

A który tfs 0.3.6 jest nowszy od cryingdamson6pl1-gui ?

masz wsadzic spelle od 0.3.6 lub nowszej(w 0.3.6 formula sie zmienila)
@down: tak trudno sie domyslic ze mozna sciagnac Z TEGO SAMEGO MIEJSCA co ostatnio?

Last edited:
Ale przecież to jest 0.3.6 i miał tam swoje spelle - wiec z którego 0.3.6 mam je wziąć ? może link by mi pomógł. :(

Spelle które są w tym silniku od Elfa działają poprawnie.

No i starczy. O ile się nie mylę to dawno temu wprowadzono że obrażenia od run zależą głównie od mlvl.

Napisz ile wali 200 druid z 70 mlvlem

Może podam ci ip ots i zobaczysz sam? bo testuje cały czas ale jeżeli nie to mam 165 sorca z 45 mlv ktory bije w ludzi z sd po 140-180 a 212 paladyn co leczy sie uhami po 250 - exura gran po 150 - che ustawic spelle blizsze tibii 7.6 czyli zeby taki 165 sorc z 65 mlv bil w ludzi po 350~

Last edited:
To zmień dmg dla run jeśli nie wiesz jak to nie pytaj tylko poszukaj na forum, o ile się nie mylę to chyba nawet tutoriale powinny być z ustawianiem dmg dla spelli a przynajmniej zawierające te elementy

Wiem jak tylko jak mam zmieniać wszystkie czary i runy żeby to miało rece i nogi to moze w 2012 bym skonczył np mam tfs 0.3.4 w ktorym spells w miare byly dobre a tutaj jest jakis dziwny system :| pobralem okolo 10otsow 0.3.5 0.3.6 i nic nie dalo 190 sorc 45 mlv 180 z sd w 212 paladyna :) w vocations.xml lub moze w config.lua cos jest do zmiany.. :/

Ja mam ten sam problem;/ Wgrałem te spele od silnika elfa ale dalej tak jest.

Status
Not open for further replies.
Back