• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

sprawa z pietrami

experienced

Intermediate OT User
Reaction score
102
zaintrygowala mnie jedna rzecz
stojac w tym samym miejscu na otsie i na rl tibi pietra w domkach sa inaczej look:

na otsie mam zakryte nadal a na rl juz widac podstawowe poziomy :/

Sprawa proste - nie masz oryginalnego serwera Tibii, tylko serwer stworzony przez w ogóle inną osobę - inni ludzie inne rozwiązania językowe.

Pakiety to podstawa działania tego (nie dosłownie pakiety!) - wszystko jest wysyłane w ustalonym ciągu zależnie od protokołu. Gdyby ktoś się uparł mógłby na kliencie Tibii zrobić grę strategiczną, bo dlaczego nie?

Ja mysle, ze przyczyna jest jednak inna. OTserv uwaza, ze krawedz od tego brazowego dachu to nie jest tile i nie zaslania widoku w gore (i chyba w sumie slusznie). Natomiast na real tibii widocznie byle jaki masz item nad glowa, niekoniecznie tile i uznaje, ze masz nad soba dach - widzisz tylko to jedno pietro. Mysle, ze wlasnie uznalo border od tego dachu za taki item.

Back