• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

[SQL] Gdzie w bazie danych znajdę posiadane addony przez gracza?

mcfreak

New Member
Reaction score
0
temat pomyłka, chodzi o addony

Tak jak w temacie, nie mam pojęcia gdzie to się znajduje, chciałbym podłączyć to z accmakerem i manipulować tymi danymi, mam domysły, że chodzi o tabelę players_storage, ale nie orientuję się w niej zbytnio.

Pozdro.

Last edited:
Wszystko dot. graczy znajduje się:
a) w rekordzie gracza w `players`
b) w condition, binarnie (to również w `players`)
c) w player_storage

Stąd wynikają dwie opcje, condition i player_storage. Żeby sprawdzić gdzie, przejrzyj źródła w SVN, jeśli masz je pobrane to takim AstroGrep'em szukasz sobie funkcji doPlayerAddOutfit (jeśli nie ma jej w lib'ach) i wiesz już gdzie to się zapisuje.

Czy moge jakoś odczytać "condition"? Jest to wartość BLOB, nie wiem jak ją odczytać.

Czy moge jakoś odczytać "condition"? Jest to wartość BLOB, nie wiem jak ją odczytać.

Jest to wartość binarna, po zamianie na decymalną liczbę otrzymasz prawdopodobnie sumę flag 2^X, po rozłożeniu będziesz wiedział co to oznacza, skonsultuj się z kodem źródłowym.

Code:
#define PSTRG_RESERVED_RANGE_START      10000000
#define PSTRG_RESERVED_RANGE_SIZE       10000000
#define PSTRG_OUTFITS_RANGE_START       (PSTRG_RESERVED_RANGE_START + 1000)
#define PSTRG_OUTFITS_RANGE_SIZE        500
#define PSTRG_OUTFITSID_RANGE_START     (PSTRG_RESERVED_RANGE_START + 1500)
#define PSTRG_OUTFITSID_RANGE_SIZE      500

Back