• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

vocations kurwa v2

Status
Not open for further replies.

Sherlok

Active Member
Reaction score
44
Cze,
Męczę się z tym jebaną godzinę i chuj mnie strzela..

Kasuję wszystkie stare profesje oprócz "none", tworzę sobie nową profesję id="1" - zobaczcie: SHERLOKOWE VOCATIONS.XML

Później w acc makerze (config/config.php) zmieniam te linijki na nowe:
PHP:
$config['site']['newchar_vocations'][0] = array(1 => 'Beggar Sample');
PHP:
$vocation_name[0][0] = array(0 => 'None', 1 => 'Beggar'); // id => 'name' , $vocation_name[0] - promotion level 0, $vocation_name[0] - for world ID
Oczywiście uzupełniam je tą nową profesją..

W bazie danych kasuję wszystkie sample, oprócz "Rook Sample", zamieniam jego nazwę na "Beggar Sample", zmieniam id profesji na 1, zapisuję.

Robię restart silnika, aby wszystko się ładnie zapisało, po restarcie robię nowego chara na accku, patrzę w hihscores pisze "1 Beggar", loguję do gry, pisze, że mam profesję Beggar - w sumie wszystko jest okej.., ale gry zrobię reloga i dam look na sobie znów pisze, że mam no vocation, a id profesji w bazie zmienia mi się na 0.. już sam nie wiem co jest grane, mógłby mi ktoś podpowiedzieć co robię źle?

Repuję++
Liczę na szybkie odpowiedzi..

ja nie wiem czemu cie cofa, ale wiem czemu na id 0 pokazuje no voc: toto jest w zrodle tak zrobione, nie wiem czemu ale tak jest :D
a cofke postaram sie rozkminic zraz
moze w miedzyczasie wyjeb wszedzie to id 0, nie bedzie mial do czego cofnac?

ja nie wiem czemu cie cofa, ale wiem czemu na id 0 pokazuje no voc: toto jest w zrodle tak zrobione, nie wiem czemu ale tak jest :D
a cofke postaram sie rozkminic zraz
moze w miedzyczasie wyjeb wszedzie to id 0, nie bedzie mial do czego cofnac?

Nawet jak skasowałem - też cofa do no voc :mad:

moze dodaj na koncu <vocation fromvoc="1" ?

i w none dodaj fromvoc="0" przy okazji ;d

moze dodaj na koncu <vocation fromvoc="1" ?

I w none dodaj fromvoc="0" przy okazji ;d

ohh fromvoc załatwiło sprawę dzięki ci jesteś dla mnie mistrzem masz rep :$

You must spread some Reputation around before giving it to zakius again.
kurwa ;/

Status
Not open for further replies.
Back