• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

VPS z Windowsem + Pulpit zdalny = Tibia?

Zonkill

Banned User
Reaction score
1
Siema,
Nie jestem do końca obeznany w tych sprawach sprzętowych i chciałbym was spytać.
Czy mając VPS/Dedyka z Windowsem, i pulpitem zdalnym - można na nim odpalić Tibie i Bota > Ustawic 'wpt' i poprostu odpalic?

Pzdr ;D

Odpalić idzie, ale czy używając pulpitu zdalnego zobaczysz cokolwiek to już inna bajka ;).

Teoretycznie jest to możliwe. Jak masz nerwy to może nawet Ci się uda ;)

On będzie to widział jak slide show, ale teoretycznie bot powinien robić swoje i biegać normalnie, o ile nagrasz wcześniej wpt na swoim pc ;)

Mając opcję Tibii na dedyku, mozna nieźle wyskillać jakiegoś chara na bocie ;d wystarczy 1 dobry skrypt + miejsce no i ryzyko maleje.

normalnie odpali tibie, zaloguje sie i przy odrobinie nerwow bedzie mogl grac ja mialem 3-5 fps na windowsie z kimsufi. Proponuje napisac do jakiegos hostingu ze jestes tibijczykiem i chcesz miec serwer z karta graficzna moze sie znajdzie kozak co bedzie taki serwer dla ciebie mial

wpt sobie zrób na komputerze i wgraj na serwer, a potem wczytaj w bocie, bo na vps'ie nie dasz rady raczej o ;

@up
Prawdopodobna możliwość, bo z tego co mi wiadomo do dedyków nie daje się dobrych* kart graficznych.

* - Na tyle dobrych, żeby obsłużyć DX, a co dopiero Tibię ;).

@up
Prawdopodobna możliwość, bo z tego co mi wiadomo do dedyków nie daje się dobrych* kart graficznych.

* - Na tyle dobrych, żeby obsłużyć DX, a co dopiero Tibię ;).

Nie chodzi nawet o to, czesto na Windowsie jest tak (Szczegolnie na Vista i 7) ze jak uzywasz programu do remote desktop, nie widac zadnych aplikacji uzywajacyh directx ( nie wiem o opengl) dla przykladu, nie widac przez remote desktop jak ktos w cos gra, widac tylko czarny ekran.

Znam ziomka co na dedyku w rme przerabiał rl mape bo na kompie nie mógł... Więc teoretycznie da rade :)

Nie chodzi nawet o to, czesto na Windowsie jest tak (Szczegolnie na Vista i 7) ze jak uzywasz programu do remote desktop, nie widac zadnych aplikacji uzywajacyh directx ( nie wiem o opengl) dla przykladu, nie widac przez remote desktop jak ktos w cos gra, widac tylko czarny ekran.

To się wtedy instaluje NX albo inne VNC cudo :) Albo grzebie w konfiguracji RD

Back