• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

WiFi

Status
Not open for further replies.

Azi

Banned User
Reaction score
53
Witam, mam problem z lapkiem, a mianowicie WiFi w nim... lub z modemem? o ;
Mój brat ma modem, taki z antenką specjalnie, żeby założyć sieć wifi no i było pięknie ja w drugim pokoju zasięg znakomity, net 12MB/s dzielony na 2 komputery yeah yeah ! no i bum! od 3 dni, zasięg zanika co kilka min, jak internet jest to działa z taką prędkością, że ów pisanie zajęło mi 1 min, a wysłanie 30 min po 3 próbie, oki oki... Z tym, że jak jestem w pokoju brata śmiga normalnie, zasięg idealny... czy to jakieś fatum? w drodze z jego pokoju do mojego może działają jakieś złe moce? jakaś wróżkę, księdza czy coś wołać? czy może jest na to jakaś inna rada? laptop to Toshiba Satellite D650L... liczę na wasze rady lub numery telefonów do wróżek i innych tego typu arcydzieł...

Last edited:
albo masz słabą antenkę albo słaby router albo to i to. Spróbuj nie zamykać drzwi i siedzieć w Lini prostej do routera :P

eeeee od kiedy linia prosta łącząca dwa punkty może być krzywa? Nie ważne gdzie usiądzie i tak będzie w linii prostej? (najwyżej może natrafić na przeszkody) :)

Ja nie dawno odpaliłem AP i śmiga na moim piętrze znakomicie (pokonuje spokojnie 3 ściany)

Zobacz czy nie wyrwales rpsma ( to gniazdo w routerze gdzie antenke sie wkreca ). Druga sprawa: odkrec od spodu lapka, tam powinna byc karta WiFi na miniPCI ( taka mala ) do niej wchodzi jeden lub dwa takie cienkie kabelki ( pigtaile ), moze Ci sie wypiely z karty.

EDIT:
cos takiego:
20041027-pa260012.jpg

• Like
Reactions: Qwe
#up
jak wyrwałem to super glue starczy? o to gniazdo biega..

Jak wciśniesz ręcznie to gotowe, jak nie to cyna

Cyna? Jak masz rece chirurga i konretny sprzet, a nie ruska lutownice.

@up
zalezy co wyrwales, czy gniazdo czy wtyczke.

super glue nic nie dało, dała za to cyna + lutownica : D
Ogólnie rzecz biorąc dzięki tej awarii nie tylko dowiedziałem się, co może ją spowodować, ale także uwaga! nauczyłem się lutować!
Repki daje wszystkim i pewną ciekawostkę... Jak wciskacie ten guzik w lutownicy to nie dotykajcie ją łóżka, bo będzie dziuuraaaa :D

#koob, reputka dostaniesz później bo musiałem rozdać, aby ci dać no i teraz mam wykorzystany 24-godzinny limit ; /

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back