• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Winshit 7 x64 i internet

BugaS

Donżuan
Reaction score
9
Witam.

Mam dwa kompy. Stacjonarny i laptop.
Mam dwa oddzielne kable tego samego dostawcy.

Internet na win 7 działa tylko wtedy, kiedy laptop (ktory laczy sie przez router WIFI) jest wylaczony.

Jakies pomysly zeby rozwiazac ten problem ?

btw na laptopie jest vista.

Oba kompy automatycznie wyszukuja dane polaczen.

Last edited:
Prawdopodobnie ISP limituje ilość podłączonych kompów w sieci (każdy ISP tak robi). Zazwyczaj nikt nie ma z tym problemu, bo podłącza jeden komputer -> router, a potem idzie NAT. Podłącz oba kompy przez router i nie powinno być problemu.

No są oba na dynamicznym i jest konflikt. Dodam bo nie kazdy rozumie. Mam dwa OSOBNE kable. Jeden do routera drugi BEZPOSREDNIO (NIE RPZEZ ROUTER) do stacjonarnego.

Niezależnie od tego jaki miałbyś system, to musisz ten kabelek z routera podłączyć do komputera ;)

Czyli obydwa przez router.

ja pierdole.

Jeden jest do routera, drugi do stacjonarnego. DWA OSOBNE KABLE. NIE JEST TAK ZE IDZIE GLOWNY DO ROUTERA A POZNIEJ DO STACJONARNEGO. OBA SA TAK JAKB GLOWNE

Kolejny fanboy linuxa? to po chuj korzystasz z "winshita"

@top
właściwości połączenia potem edytujesz dnsy i zmieniasz z automatycznie i na jednym kompie 192.168.1.2 a na drugim 192.168.1.3

Back