• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Yatc 8.54

dinots

New Member
Reaction score
0
słuchajcie, mam wielki problem ;/
Zassałem wersje 8.54 YATC i chce edytować jego source, ale instrukcja w pliku install jest dla mnie totalnie nielogiczna i niezrozumiała. Czy ktoś może mi wrzucić gotowy kompiler z tymi wszystkimi pierdołami, uczę się C++ i bardzo chciałbym zobaczyc jak działa taki client ;) Oczywiście dla tego co pomoże poleci + ;]

Zeby zobaczyc jak dziala ten klient wystarczy, ze przeczytasz kod :p.

Po 1 chojrak miałes mojego PW przeczytać ;]
A po 2 chciałbym tez wprowadzić jakieś zmiany do clienta, bo wiadomo, najlepiej się uczyć na metodzie prób i błędów ;]

To co, podrzuci mi ktoś swój kompilator razem z plikami tak, zeby tylko włączyć i od razu można blo pisac edycje do YATC ;]

1. Zly tytul klienta wypisujesz.
2. To kompiluj po kroku i po prostu kazdy blad linkera kopiuj w google i prawie zawsze w pierwszym linku masz czego brakuje i tak wkoncu wszystkie liby zbierzesz ;d.

1. to wypakuj mi te pliki, jak taki mądry jesteś xD Pisz na Prv żeby spamu nie było ;)
2. No sam bym na to nie wpadł xD (żart) Gdybym tego nie robił, to bym chyba tutaj nie pisał ;)

Eeeehhh nikt za Ciebie wszystkiego nie zrobi. Powoli stopniowo trzeba wszystko zrobić a na pewno się uda. Jak się rzucisz na wielką wodę to możesz pomarzyć, że coś zrobisz. Polecam najpierw przeczytać coś o sdl bo jak pamiętam jest w nim pisany yatc później o socketach i będzie na pewno jaśniej.

Eeeehhh nikt za Ciebie wszystkiego nie zrobi. Powoli stopniowo trzeba wszystko zrobić a na pewno się uda. Jak się rzucisz na wielką wodę to możesz pomarzyć, że coś zrobisz. Polecam najpierw przeczytać coś o sdl bo jak pamiętam jest w nim pisany yatc później o socketach i będzie na pewno jaśniej.

Ja bym najpierw nauczyl sie socketow i protokolu, zeby wiedziec jak to wszystko dziala ;p.

co nie zmienia faktu, ze jak do czegos chcesz dojsc to ta biblioteke mozesz sobie odpuscic i jechac na czystym OGL.

Mam pytanie. Czy uważasz, że tibia potrzebuje takich funkcji których nie spełni SDL?

Wychodze z zalozenia, ze jak juz cos robie to robie to porzadnie, ostroznie dobierajac narzedzia jakimi sie posluze, z mysla o przyszlym rozwoju projektu.

Wychodze z zalozenia, ze jak juz cos robie to robie to porzadnie, ostroznie dobierajac narzedzia jakimi sie posluze, z mysla o przyszlym rozwoju projektu.

Ok, co do tej pory takiego zrobiłeś?

Jakiego?
Pisalem pare gierek, ale ich nie ukonczylem, bo jedynym celem ich powstania byla nauka...
Probowalem tez bawic sie z SDL ale juz jak kompilowalem go w innym trybie to sie pierdolil.

Back