• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zagadka z logowaniem.

perwal

New Member
Reaction score
1
Witam,
Mam taki mały problem. Postawiłem OTS'a silnik TFS wer. pod 8.54, bodajże 0.3.6. Acc maker Gesior kompatybilny z silnikiem. Wszystko działa OK, mogę się logować, tworzyć konto przez strone etc.

Meritum sprawy. Mam wew. ip (neo - livebox). Chciałem pograć z znajomymi. Zrobiłem trick z no-ip odblokowałem porty itd. Strona koledze załadowała się, stworzył on sobie postać. Wszystko do tej pory gra lecz gdy chciał się zalogować, pojawił się problem. Po wpisaniu pasów i oczywiście danych w IP Changerze (tych z no-ip) wyskoczyło okno wyboru postaci, lecz nie mógł się już zalogować. I tutaj chciałbym skorzystać z pomocy co to może być nie tak? Rep

Kilka info:

Code:
        worldId = 0
	ip = "127.0.0.1"   <----- jeżeli wpisze xxxx.no-ip.org wgl nie da się zalogować nawet do menu wyboru postaci?
	bindOnlyConfiguredIpAddress = false
	loginPort = 7171
	gamePort = 7172
	adminPort = 7171
	statusPort = 7171
	loginTries = 10

Code:
Odblokowane porty:
7171
80
81
8000

No-ip:
95622365.jpg

nie da się bo ma zmienne ip a na stronce no-ip.com wrzuciło mu ip z jednej "sesji"
dlatego musi ściągnąć klienta no-ip żeby się apdejtowało, pozdro mr. napisze bo chce być fajny i może uda mi się go pojechać, ale nie pomogę bo jestem zbyt pro

pozdro, cebulaku-biedaku-polaku

Jakieś sugestie? Teraz całkowicie nie można wbić nawet na acc makera www, poprzez adres z no-ip i wyskakuje mi na canyouseeme, że:

Code:
Error: I could not see your service on 83.24.251.146 on port (7171)
Reason: Connection timed out

To samo, teraz wystąpił problem, na canyouseeme jeżeli sprawdzam port 80 wszystko ok ale 7171 już nie za bardzo. Nie wiem dlaczego.

mam liveboxa i na początku nie chodziło mi logowanie przez no-ip dodałem porty w liveboxie 7171 i 7272 dalej nie chodziło, canyouseeme sypało error wpisałem w livebox do portów 7171 i 7272 IPv4, zapory tez dodałem porty i w config no-ip , kumpel loguje sie przez no-ip , a ja przez 127.0.0.1 bo niewiem dlaczego przez no-ip nie moge sie połączyć z własnym serverem.

Back