• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zapytanie SQL php.

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Witajcie, chce utworzyć top liste graczy z najwyższą wartością w storage.

Dla przykładu

storage1 = 1000
storage2 = 2000

Gracz 1 ma Value 700 w storage1 i jest na pierwszym miejscu (w nawiasie tylko wartość jego storage2)
Gracz 2 ma Value 600 w storage1 i jest na drugim miejscu (w nawiasie tylko wartość jego storage2)

I po prostu takie zapytanie, które pokaże graczy z najwyższym value w danym storage.

Inne storage jest po to by było tylko w nawiasie obok nicku gracza, udało mi się tylko zrobić w Characters, odczytywanie z bazy, ale z tym już ciężej (pod gesiora).

Jakby ktoś miał chwilkę, to może pomożecie?

Pozdro ;)

pytał o zapytanie

topic: nie umiem joinów więc pobrałbym id graczy wkolejności od największego do janmniejszego i mając to po kolei nazwy postaci(ale to wyjdzie sporo zapytań, nie dawałbym ponad 10 na liście)

a chcesz to mieć w osobnej zakładce, czy w highscores?

Osobny plik, nowa zakładka.

W obu storage zapisuje po ukonczeniu jakiegoś questa ileś pkt, w obu (storage) tyle samo, i chciałbym zrobić z tego takie małe highscore, a storag2 używam tylko do wymiany pkt na itemy u NPC co już mam, i dlatego chcę by w nawiasie było ile jeszcze może wykorzystać. Coś na tej zasadzie.

SQL:
SELECT `players`.`name`, `player_storage`.`value` FROM `players` JOIN `player_storage` ON `players`.`id` = `player_storage`.`player_id` ORDER BY `player_storage`.`value` DESC LIMIT 10;
Nie sprawdzałem czy zadziała.

Back