• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zmiana chargesów

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Siema, ma ktoś może jakiś pomysł, jak danemu ringowi (np. stealth ring) pomniejszyć w dowolnym momencie ilość (charges), np. przy wywołaniu komendy? Chodzi mi konkretnie o pomniejsze o jedną ilość (1 charge), jeśli charges jest = 1, to w momencie wywołania komendy przedmiot zostanie usunięty.
Szukałem jakiejkolwiek funkcji która mogła by mi pomóc, ale nic nie znalazłem. Szukałem też w źródłach, ale też nic ciekawego nie znalazłem.
Może ma ktoś z was jakiś pomysł?

To powiem Ci, że zajebiście słabo szukałeś. Człowieku, czy Ty umiesz cokolwiek zrobić samemu? Tyle lat siedzisz, a dalej nie znasz podstaw, żenada.

doRemoveItem(uid, 1)

Zapewne poprzez:

doItemSetAttribute(uid, "charges", x)
Da się zmienić ilość ładunków, ale nie da się sprawdzić ile ich aktualnie posiada.

To powiem Ci, że zajebiście słabo szukałeś. Człowieku, czy Ty umiesz cokolwiek zrobić samemu? Tyle lat siedzisz, a dalej nie znasz podstaw, żenada.

doRemoveItem(uid, 1)
Tak, wiem, wiem. Nie wiem czy przeczytałeś co napisałem, bo wydaje mi się że nie. To nie item ma zostać skasowany, a jeden z jego ładunków...

Da się zmienić ilość ładunków, ale nie da się sprawdzić ile ich aktualnie posiada.
Ty skrypty sprzedajesz, a w głowie pustka na te dwie strony. Nie umiesz się domyślić że to analogiczne działa?

PHP:
getItemAttribute(uid, "charges")
A gdy argument nie ma przypisanego klucza charges, to pobierasz ilość podstawą z typu przedmiotu
PHP:
getItemInfo(itemid).charges

Widzę, już jakie zarąbiste skrypty piszesz, gg.

no to dobrze Ci napisał..
Testowałem i nie zabierało ładunków a konkretny przedmiot.

Ty skrypty sprzedajesz, a w głowie pustka na te dwie strony. Nie umiesz się domyślić że to analogiczne działa?

PHP:
getItemAttribute(uid, "charges")
A gdy argument nie ma przypisanego klucza charges, to pobierasz ilość podstawą z typu przedmiotu
PHP:
getItemInfo(itemid).charges

Widzę, już jakie zarąbiste skrypty piszesz, gg.
Dzięki za pomoc. A co do moich skryptów to nikt Ci nie każe ich kupować.

#Temat
Można zamknąć.

#Down
Co do źródeł to tak naprawdę próbowałem zrobić nową fukcję działającą podobnie do getItemTypeCount.

Last edited:
trochę dziwne, że patrzyłeś w źródła i nie zauważyłeś, że możesz wysłać "zapytanie" o charges xd

Back