• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Zwiekszenie predkosci internetu

Zoool

New Member
Reaction score
2
Yoy0 to znow ja z problemami.

Zmienilem internet tzn zaktualizowalem umowe.
Z 4 mb zwiekszylem na 20mb za taka samoa cene +/- 2zl

Przed zmiana mialem normlanie 4mb pokazywalo, po zmianie pokazuje ok 6mb.
Jednak jesli podepne kabel prosto z modemu do kompa pokazuje 19mb~.

Router mam ustawiony na max 150mb.
Co musze zrobic zeby pokazywalo normalnie?

Jakis pomysl :| ?
Place wiecej za neta a predkosc neta jak wczesniej ;/

Pomysł jest taki że nie ominiesz tego ze względu na to że twoje wifi nie obsłuży takiej prędkości chyba że jest to Apple

Aa, nie doczytałem, że na kablu leci z normalną prędkością.
Z tego co widzę to router obsługuje standard 802.11n, poszukaj gdzieś opcji w routerze, aby włączyć ten tryb (chociaż powinien być domyślnie włączony).
Jeśli to nic nie da to pewnie wina leży w karcie sieciowej, która obsługuje tylko standard 802.11b.

Z wiki:
802.11b – 11 Mb/s częstotliwość 2,4 GHz posiada zasięg ok. 30 m w pomieszczeniu i 120 m w otwartej przestrzeni; w praktyce można osiągnąć transfery rzędu 5,5 Mb/s. Materiały takie jak woda, metal, czy beton obniżają znacznie jakość sygnału; standard 802.11b podzielony jest na 14 kanałów o szerokości 22 MHz które częściowo się pokrywają, Polska wykorzystuje tylko pasma od 2400 do 2483,5 MHz – kanał od 1 do 13;

Back